Ljungby IF - Kvarnby IK 2-0
2014-08-25 12:56

Inför 200 personer hemmabesegrade Ljungby IF Kvarnby med 2-0. Efter en bra första halvlek från Kvarnbys sida tappade man spelet helt efter pausvilan vilket gjorde att Ljungby tillslut kunde stå som segrare.

Kvarnby anlände till Lagavallen med hopp om att lämna bottelagen en bit efter sig och kunna gå in i höstspurten med ganska god marginal ner till både kval- och nedflyttningsstreck. Inför matchen hade man sju poäng ner till Ljungby och LB07 som låg på kvalplats respektive nedflyttningsplats. Vid seger hade Kvarnby kunnat skaffa sig ordentligt med marginal ner till Ljungby och distanserat smålänningarna med hela tio poäng. Istället gick matchen Ljungbys väg och hemmalaget kunde efter slutsignalen räkna in tre sköna poäng till sin samling samtidigt som man knappade in på lagen ovanför kvalstrecket. För Kvarnbys del förbyttes en skön plats i mittens rike med tio poäng ner till nedflyttningsplats och nio poäng ner till kvalplats till en svettig påminnelse om att hösten kan bli en tuff kamp för att undvika nedflyttning och kvaldramatik. Det är fortfarande fyra poäng ner till placeringen som innebär kval men läget kunde och kanske även borde varit bättre sett till hur matchen på Lagavallen såg ut.

Slutresultatet 2-0 speglar inte riktigt matchbilden sett till att Kvarnby var betydligt bättre än sina motståndare under matchens första 45 minuter och borde i ärlighetens namn avgjort den här matchen redan innan halvtidsvilan. Lägena fanns där men varken skärpan eller den rätta koncentrationen var med Kvarnbykillarna när chanserna dök upp. Istället för punkterad match och ett knäckt hemmalag stärktes förmodligen Ljungby av att ha med sig 0-0 ut till den andra halvleken, Ett slutresultat ljuger sällan och när Kvarnby inte tog tillvara på sina chanser var det kanske ganska logiskt att Ljungby skulle göra det när man fick lägena under den andra halvleken.

Ljungby är ett duktigt hemmalag och kanske hade laget även med sig den galna vändningen från i våras på Bäckagårdens IP när man kom ut till den andra halvleken i lördags. I våras hade alla räknat in tre poäng till Kvarnby när klockan tickat upp mot 95 spelade minuter men efter två galet snabba mål vände Ljungby på steken den gången. Denna gång var det inte lika galet och dramatiskt men likväl var det nog många som trodde Kvarnby skulle gå segrande ur striden efter den första halvleken och matchens första 45 minuter i färskt minne. Det fanns dock ett motståndarlag som ville annat och istället för sex poäng till Kvarnby i årets dubbelmöte med Ljungby är det sex poäng åt andra hållet som skrivs in i statistikböckerna och tecknas in i tabellen för division 2 Östra Götaland 2014.

På lördag väntar en ny viktig match när Kvarnby tar emot Hässleholms IF hemma på Bäckagårdens IP. Kvarnby ligger i dagsläget ett poäng före Hässleholm så tre poäng där hade varit lite plåster på såren för förlusten i helgen mot Ljungby.

Ljungby IF – Kvarnby IK 2-0 (0-0)

2014-08-23 14:00

Arena: Lagavallen

Domare: Pär Leek (Vetlanda)

Assisterande domare: Ajdin Mlivic (Växjö), Rustam Osmanov (Kalmar)