Kvarnby IK - Vimmerby IF 2-3
2014-08-02 18:43

Under lördagen spelades en match mellan två jämna lag som dessvärre slutade med uddamålsförlust för Kvarnby. Vimmerby var lite bättre under den första halvtimmen. Ställningen i paus var 1-1 och när en timme var spelad hade Vimmerby tagit ledningen med 1-3. Därefter tryckte Kvarnby på och var det bättre laget under den sista halvtimmen. Närmare än en reducering kom de blåa pågarna dock inte denna gång.

Under den första halvtimmen hade Vimmerby lite mer boll på Kvarnbys planhalva. De skapade en del chanser medan Kvarnby inte lyckades bedriva några längre anfall eller skapa något tryckt mot motståndarnas mål. I den 32:a minuten gör Vimmerby 0-1 efter en hörna. VIF vinner andrabollen och slår in ett nytt inlägg till en VIF-spelare som blir väldigt fri. Simon Alexandersson tar behärskat ner bollen och placerar lugnt bollen i mål, utan chans för Tonny Tindberg i målet. Efter målet tar KIK över spelet. Fem minuter innan paus kvitterar Kvarnby efter ett fint anfall. Felix Weimers Claesson blir frispelad på kanten, driver inåt i planen och spelar inåt-bakåt till Jesper Kugelberg som säkert gör 1-1. Det är Jespers första mål i en tävlingsmatch sedan återkomsten till Kvarnby.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Vimmerby tar ledningen. Återigen får Vimmerbys Simon Alexandersson stå lite väl fri, och återigen får han ta ner ett inlägg på bröstet och placera in ledningsmålet. Vimmerby är lite piggare i början av andra halvlek. De är aggressivare i närkamperna vilket ger fler vunna dueller och ett större bollinnehav. I den 61:a matchminuten gör Vimmerby 1-3 efter en hörna. Därefter spelar Kvarnby upp sig rejält och spelet flyttas över till Vimmerbys planhalva. Kvarnbyspelarna visar ett fint passningsspel och kommer runt på kanterna flera gånger. Vimmerby försvarar sig dock bra och ligger rätt i positionerna. Dessvärre lyckas inte Kvarnby att skapa tillräckligt många chanser för att plocka hem en poäng i denna match. Under KIKs press sticker Vimmerby upp i en kontring där Tonny gör en fin räddning och håller KIK kvar i matchen. På övertid gör Fredrik Westerlund, som gjorde comeback efter en lägre tids skadefrånvaro, 2-3 med ett snyggt frisparksmål. Ett välplacerat skott i närmaste krysset!

Nästa match är på lördag borta mot Lindsdals IF.

Kvarnby IK - Vimmerby IF 2-3 (1-1)

2014-08-02 16:00

Arena: Bäckagårdens IP

Domare: Nehat Maxhuni (Lyckeby)

Assisterande domare: Zoran Paclovic (Limhamn), André Ovenberger (Södra Sandby)

Målskyttar KIK: Jesper Kugelberg, Fredrik Westerlund