Kvarnby IK - Nosaby IF 2-1
2014-06-01 19:24

Äntligen! Efter fem raka matcher utan seger lyckades Kvarnby tillslut åter stå som segrare i division 2 ÖG när domaren blåste av för 90 minuter plus stopptid. Seger hemma mot Nosaby förde samtidigt herrarna en bit upp i den jämna serietabellen.

Maj månad som började så bra med seger dagen efter Valborgsmässoafton blev till en mardröm för herrarna när segrarna lyste med sin frånvaro. Efter segern den 1 maj skulle det dröja ända till månadens sista dag innan nästa seger skulle komma. Däremellan hann laget spela hela fem stycken seriematcher utan att få räkna in tre sköna poäng i serien. Under tiden som laget varit vinstlösa har man också sjunkit något i tabellen och tappat en del tabellplaceringar men med seger igår kunde Kvarnby återigen klättra uppåt och blicka mot de högre placeringarna. Fotbollsvardagen kan svänga snabbt i en väldigt jämn tabell.

Trots segern var det gästande Nosaby som tog ledningen efter ett inkast som hemmaförsvaret gick bort sig på efter en dryg halvtimmes spel. Kvarnby lyckades dock få till en välbehövlig och rättvis kvittering psykologiskt viktigt strax innan halvtidsvilan genom mittbacksgiganten Rasmus Larsson. Rasmus befann sig högt uppe i offenstivt straffområde efter Kvarnbyfrispark och kunde trycka in kvitteringen till 1-1 i den 42 minuten.

Matchavgörande 2-1 skulle också det komma från en Kvarnbyförsvarare. Drygt en kvart in i den andra halvleken satte Gustav Faxius vad som skulle visa sig bli segermålet. Nosaby flyttade efter Kvarnbys ledningsmål fram sina positioner för att försöka åstadkomma något framåt och få till en kvittering men Kvarnby höll ihop spelet bra och hela laget ska ha en eloge för sin fina insats. Segern var inte bara välbehövlig utan också otroligt viktig för moralen i laget med en ny trepoängare i serien efter en del resultatet som inte riktigt gått med laget på senaste tiden.

När Allsvenskan tar VM uppehåll rullar seriespelet vidare för division 2 lagen. Nästa vecka reser Kvarnby till Kalmar för bortamatch mot IFK Berga. Tre nya poäng där hade suttit fint för segertåget Kvarnby IK.

Kvarnby IK - Nosaby IF 2-1 (1-1)

2014-05-31 14:00

Arena: Bäckagårdens IP

Domare: Jakob Magnetorp (Lund)

Assisterande domare: André Ovenberger (Södra Sandby), Lars Hansson (Malmö)

Målskyttar KIK: Rasmus Larsson, Gustav Faxius