LB07 - Kvarnby IK 1-3
2014-04-14 09:00
Melvin Frithzell. Foto: Jonas Nordahl

Det blev rivstart direkt för Kvarnby IK när säsongen drog igång på allvar med seriestart och Malmöderby under söndagen. Herrarna åkte till Limhamn för att ta sig an förra årets division 1 lag, LB07, i årets premiäromgång. Det var två lag som inför säsongen tappat en hel del rutinerade spelare där båda Malmöklubbarna valt att fylla på med nytt och ungt från de egna ungdomsleden. Matchen var i långa stunder jämn men tillslut var det Kvarnbys ungdomar som var de allra starkaste.

Redan efter fem spelade minuter tog Kvarnby ledningen på Limhamns IP när Robin Svensson på inlägg från vänsterkanten tryckte dit ledningsmålet. Det var Kvarnby som hade initiativet av matchen till en början och skapade de allra flesta intentioner till heta målchanser. Efter hand tog dock LB07 sig in i matchen och kunde i den 27:e matchminuten kvittera Kvarnbys ledning till 1-1 - ett resultat som också stod sig halvleken ut.

Tio minuter in i den andra halvleken fick en LB07 spelare sitt andra gula kort för dagen vilket skulle visa sig bli matchavgörande. Några minuter efter utvisningen fick Kvarnby straff när Robin Svensson blivit nergjord varpå den efterföljande straffen kunde Sam Nyman göra 1-2 via sin egen straffretur. I ett desperat försök att återigen komma in i matchen, och med en man mindre på planen, gick LB07 upp på två anfallare för att försöka få till en kvittering. Istället för kvittering till 2-2 kunde inhoppande Melvin Frithzell efter en omställning med drygt tio minuter kvar att spela göra matchavgörande 1-3.

Seger direkt i premiären borta mot en på förhand ganska svår derbymatch är mycket starkt av vårt unga herrlag. Efter Sams 1-2 mål kunde man kontrollera matchen med en man mer på plan och när tillfälle gavs dödade Melvin matchen helt med sitt första mål för säsongen. Sett över 90 minuter var det en rättvis premiärseger och något fint att ta med sig till nästa måndags hemmapremiär mot FC Rosengård i ännu ett Malmöderby.

Hemsidan vill också passa på att meddela alla att Oskar Olin som skadade sig olycklig efter drygt 30 minuter in i den första halvleken och blev hämtad av ambulans mår helt ok. Enligt rapporter ska nyckelbenet vara av och han har drabbats av hjärnskakning.

IF Limhamn Bunkeflo - Kvarnby IK 1-3 (1-1)

2014-04-13 16:00

Arena: Limhamns IP

Domare: Henrik Reffers (Arkelstorp)

Assisterande domare: Jakob Magnetorp (Lund), Sejad Mimic (Trelleborg)

Målskyttar KIK: Robin Svensson, Sam Nyman, Melvin Frithzell