Oskarshamns AIK - Kvarnby IK 2-2
2013-09-29 18:39

Inför nästan 500 åskådare plockade Kvarnby en viktig pinne när man spelade oavgjort 2-2 borta mot serieledande Oskarshamns AIK under lördagen. Att varje poäng är viktig i det här skedet och med den här tabellplaceringen går inte att sticka under stol med även om tre poäng givetvis är att föredra. Segern var också inom räckhåll och faktiskt bara några minuter bort. För andra matchen i rad tappade nämligen Kvarnby en 2-0 ledning till ett kryss och ett 2-2 som slutresultat. Lag i medvind brukar ofta ha marginalerna och den rätta ”turen” på sin sida vilket Kvarnby uppenbarligen inte har med sig för tillfället. Att på förhand plocka ett poäng borta mot det lag som ser ut att kunna vinna serien är givetvis bra och när laget dessutom var svårt drabbat av avstängningar, sjukdomar och skador gör det inte prestationen sämre direkt men när motståndarna kvitterar först i den 88:e minuten känns det hela ganska snöpligt och riktigt, riktigt tråkigt.

Inledningen av matchen var annars hemmalagets. Oskarshamn visade prov på varför laget leder serien och segervisheten man hade redan innan matchen blev inte direkt mindre av den goda starten. Kvarnby jobbade sig dock in i matchen efter den trevande starten genom hårt slit och goda kämpatakter. Efter drygt 30 spelade minuter kom så dagens första mål. Kvarnby rann igenom Oskarshamns försvar och fick i det medföljande friläget straff när hemmalagets spelare stoppat anfallet på ett bryskt sätt. 0-1 satte Björn Larsson dit och straffmålet blev också halvlekens enda nätrassel.

Med en timme spelad i Oskarshamn utökade Kvarnby ledningen till 0-2 efter att Robin Svensson knoppat in matchens andra mål på nick efter hörna. Så långt allt frid och fröjd och det hela såg ut att kunna bli en mycket bra lördag för Kvarnby. Med tre poäng här hade man inför de två sista matcherna sågat av bottenjagande Sölvesborg definitivt samtidigt som man bara varit ett ynka poäng efter både GIF Nike och Karlskrona precis ovanför kvalstrecket. Serieledande Oskarshamn ville dock något helt annorlunda. Kanske hade hemmalaget nåtts av rapporterna om att de två främsta utmanarna i toppen, Torn och Lindsdal, både låg under (blev förlust för båda tillslut också) vilket borde kunna innebära extra energi och tändvätska till Oskarshamn. 1-2 målet kom något turligt men ändå ganska rättvist och logiskt innan den där kvitteringen med två minuter kvar av ordinarie speltid trycktes dit.

Tungt givetvis med poängtapp i slutminuterna. Ännu tyngre blir det utav att jumbon Sölvesborg, som förövrigt väntar för Kvarnbys del i nästa omgång (VIKTIGT!!!), vann med 6-3 mot BW90 och har således fortfarande chansen att nå den där kvalplatsen på Kvarnbys bekostnad istället för att åka rakt ur serien. Sölvesborg har fyra poäng upp till Kvarnby med två matcher kvar att spela samtidigt har Kvarnby tre poäng upp till Karlskrona och Nike precis framför i tabellen. Att kalla lördagens hemmamatch mot Sölvesborg för viktig går nog därför inte att hymla om. En timme efter att Kvarnby-Sölvesborg har startat på lördag blåses Nikes hemmamatch mot Lindsdal samt Karlskronas hemmamatch mot FC Rosengård igång. Med rätt resultat för Kvarnbys del i dessa tre matcher kan det bli en otroligt rafflande avslutningsomgång där tre lag ligger på samma poäng och slåss för att undvika en kvalplats neråt. Först har vi dock Sölvesborg i sikte. Innan vi ens kan börja tänka på en nervkittlande avslutningsomgång måste det nästan mer eller mindre bli seger på lördag. Det kommer inte bli lätt när ett desperat jagande bortalag verkligen måste vinna för att hålla liv i division 2 drömmen för 2014 men tillsammans ska vi klara av det här. Tillsammans bär vi fram Kvarnby på lördag och tillsammans ska vi bärga tre otroligt viktiga poäng.

Uppmaning: Alla till Bäckagårdens IP nu på lördag klockan 14:00!

PS. Åtta stycken 96:or i Kvarnbys matchtrupp under lördagens match mot Oskarshamn var förvisso några fler än vanligt på grund av skador, sjukdomar och avstängningar MEN det ger oss också en viss fingervisning om att framtiden ser ljus ut för Kvarnby och det är härligt med så många unga och otroligt duktiga fotbollsspelare som är på gång underifrån.

Text: Joakim Järpell

Välkommen Ludde2023-10-23 08:00
Sorg i Kvarnby IK2023-04-17 16:30
Höstlov och halloween2022-10-31 09:05
Tävlingen är igång!2022-05-10 11:18
DM 2021 ställs in helt2021-04-12 12:56