Kvarnby IK - Ljungby IF 2-2
2013-09-22 20:12

Under veckan som har gått har det varit lite stormigt kring herrarna efter att den tidigare A-lagstränaren Rickard Nordström valt att avgå efter tredje raka serieförlusten mot BW90 förra lördagen. Att turerna som varit skulle ha påverkat spelarna och truppen gav man, i lördagens viktiga seriematch, tidigt en klar fingervisning om att så inte var fallet.

Kvarnby fick en lysande start på matchen när man redan efter drygt halva den första halvleken ledde mot Ljungby med 2-0. Målskytt två gånger om var den påpassliga målskytten Dano Asani som i och med detta befäste sin position i toppen av den interna skytteligan. Glädjen och lättnaden över ledningen skulle dock inte stå sig hela matchen ut. Innan domaren blåst av för halvtidsvila hade Ljungby lyckats reducera ledningen till 2-1. Kvitteringsmålet till 2-2 skulle det också komma. En bit in i den andra halvleken lyckades Ljungby hitta nätet för andra gången denna eftermiddag och de viktiga trepoängen för Kvarnby hade plötsligt gått upp i rök.

Efter att Ljungby kvitterat tillställningen till 2-2 bjöds publiken på ett ganska böljande spel fram och tillbaka utan att för den skull få se ett avgörande mål från något utav lagen. Det var två lag som ville vinna och det var två lag som behövde tre poäng men som till sist stod på Bäckagårdens IP efter 90 spelade minuter med ett oavgjort resultat och endast varsin pinne att ta med sig inför de sista och avgörande matcherna.

Även om en poäng för Kvarnbys del var ett litet steg framåt, gentemot de senaste matcherna, kändes trots allt de två förlorade poängen något snöpligt efter att man haft den där 2-0 ledningen. Än värre blir det av att övriga bottenkonkurrenter, bortsett från jumbolaget Sölvesborg som förlorade, vann sina matcher och kunde därmed dra ifrån Kvarnby i bottenstriden. Nike krossade Hässleholm med 4-0, BW90 körde över serieledande Oskarshamn med 3-0 och Karlskrona lyckades besegra Prespa Birlik med 2-1. Mardrömsresultat för Kvarnbys del i jakten på nytt kontrakt som nu innebära att det är fyra poäng upp till Nike och Karlskrona precis framför i tabellen och fem poäng upp till Ljungby med endast tre matcher kvar. Det kommer bli hårt och tufft hela vägen in med andra ord.

Härnäst för Kvarnbys del väntar serieledande Oskarshamn på bortaplan uppe i Småland. En otroligt viktig match för bägge klubbarna. Ett Kvarnby som fortsätter att jaga efter förnyat kontrakt i botten mot ett Oskarshamn i serieledning som nog vill göra allt för att inte släppa in övriga lag i racet igen efter den hårda 0-3 förlusten mot BW90 denna helg.

Det svåra utgångsläget till trots, VI GER INTE UPP! Kämpa Kvarnby IK!

Text: Joakim Järpell