Inför Lunds BK - Kvarnby IK
2016-09-08 11:30

Kvarnby åker till Lund för bortamatch mot Lunds BK på Klostergården i helgen. Urladdningen senast mot Torns IF ger hopp om en ny fin match på söndag.

Att Kvarnby den här säsongen är mycket uppochner och resultaten är väldigt blandade fick vi återigen prov på i lördags när Torn gästade hemma på Bäckagårdens IP. Efter en alldeles formidabel första halvlek som stod 3-0 till Kvarnby kunde laget tillslut segra med 5-3 efter att Torn fått göra tre mål den sista kvarten. Segern senast kom efter att laget gått segerlösa de tre senaste matcherna. Innan det hade laget dock samlat ihop tio poäng på de fyra matcherna dessförinnan. Segrar, förluster och kryss blandas vilket också återspeglar sig i tabellen där Kvarnby på 20 omgångar har åtta segrar, tre kryss och nio förluster.

Mycket var dock som sagt väldigt bra senast medan Lunds BK kryssade borta mot BW90 IF. Det oavgjorda resultatet senast innebar det tredje raka krysset och den fjärde matchen i rad utan seger för Lund. Den skrala poängskörden, och de många kryssen (har flest antal oavgjorda matcher i serien), den senaste tiden har gjort att laget fallit tillbaka något i tabellen. Laget är bara ett poäng bakom Kvarnby men den där toppkänningen som fanns där för ett par omgångar sedan är nästan lika nära som jagande BW 90 på kvalplats.

När lagen möttes i våras hemma på Bäckagårdens IP var det Lunds BK som var det starkast av de båda lagen tillslut. Rent spelmässigt var Kvarnby minst lika bra som Lund och chansmässig hade Kvarnby vaskat fram mer chanser än motståndarna när Lund i slutet på den första halvleken kunde göra psykologiska 0-1. Kvitteringen för Kvarnby kom en bit in i den andra halvleken men glädjen skulle bli kortvarig när LBK kort efter Kvarnbys kvittering kunde göra matchavgörande 1-2.