Samling:12:00
Lindeborgs FF - ACK 2-1
2022-09-30 11:43

Det var nära, men aldrig tillräckligt. En drömträff och en missbedömning skulle sätta käppar i hjulet denna gång. Lindeborg kunde vinna ACK:s ödesmatch och tog därmed sin 15:e raka serieseger.

Solen lyste och den ojämna gräsmattan på Lindeborgs IP var blöt vilket bäddade upp för en fantastisk fotbollsdag. Medan hemmalaget Lindeborg jagade sin 15:e (!) raka seger så behövde ACK 3p för att nå kvalplatsen upp till division 5.

Musiken dundrades på under uppvärmningen och publiken strömmade in på läktarplats. Allting kändes helt perfekt och när domaren väl kunde blåsa igång matchen var det ACK som tog tag i taktpinnen direkt.

ACK skapade flera gånger om farliga anfall, något som skulle resultera i halvchanser där dessvärre ingenting gick på mål. ACK fortsatte dock spela och hade en riktigt bra kontroll på matchen under första halvtimmen. Lindeborg som redan är klara för division 5 hade svårt att komma fram och stoppades gång på gång av ACK:s försvarsspel.

I matchens 25:e minut hade ACK ett farligt anfall där bollen studsar ut till Tim som vid högra krysset vid straffområdet bryter sig in och drar fram vänstersläggan mot bortre krysset. Bollen stoppades dock av en Lindeborgspelare som hoppade upp och täckte bollen med armbågen, men någon straff skulle utebli. Precis som i många märkliga situationer hade domaren alltid ett standardsvar, ”Det är möjligt att du har rätt, men jag missa det i så fall”.

Jaja, en straff hit eller dit, tankarna i ACK var nog att målet kommer alldeles snart, det gjorde det också, men på fel håll.

I den 30:e minuten bryter Lindeborg ett anfall och ställer om. Bollen ser ut att gå ut över linjen till inkast, men Lindeborgspelaren lyckas hålla den på plan och springer ner mot hörnflaggan. Bollen ligger på linjen när han lyckas slå in bollen i box där en Lindeborgspelare drar till på volley rätt upp i krysset, ett mål man bara gör en gång, självklart mot ACK.

Efter Lindeborgs drömmål så började man också hitta rätt i matchen och man kunde också ta över i några minuter. ACK lyckades dock steppa upp precis före halvtid, men någon kvittering fick vi inte se.

I den andra halvleken började Lindeborg allra bäst. De började rulla runt bollen riktigt fint och etablerade spel högt upp i banan. ACK kämpade dock på och kunde efter fem minuter börja hitta rätt igen, men då hände det som inte fick hända. I en kamp om bollen två gånger om lyckas till slut en Lindeborgspelare slå bollen mot mål i någon form av rensning/passning in i straffområdet. Mackan skriker och kliver ut för att ta den samtidigt som Mattias är på väg mot bollen. Någonstans blir det någon form av missbedömning och det blev någon form av duell mellan Mackan, Mattias och Lindeborgsspelaren där han helt plötsligt får lägga in bollen i öppen kasse.

Det är sånt som händer, men när det är 2-0 efter 51 minuter spelat så är det tungt, riktigt tungt. Nu krävdes det tre mål från ACK för att hålla liv i kvalplatsen samtidigt som Lindeborg betryggande rullade runt boll med 2-0 i ryggen.

ACK gav dock inte upp, men det var svårt att komma fram. Det skulle skapas några halvchanser, men under större delen av andra halvlek var det närmare 3-0 än 2-1.

Med 10-15 minuter kvar och många tunga ben så lyckades dock ACK göra ett sista försök om en reducering. Man jagade boll och gjorde allt man kunde för att få in reduceringen. Man lyckades lite halvt att komma fram, men aldrig till några ordentliga avslut. Istället skulle det dröja fram till den 89:e minuten när Sebbe bröt sig fram och utanför straffområdet tryckte in 1-2 i målvaktens vänstra hörn. Det var Sebbes 8:e mål för säsongen och mål för sjunde matchen i rad.

Närmare än så kom inte ACK och man fick se sig besegrade. Trots en väldigt bra första halvlek ville bollen inte hitta in och när man får 0-1 blir det en rejäl uppförsbacke. Den andra halvleken visade Lindeborg karaktär och hade i stort sätt full kontroll. Vi passar på att önska Lindeborg ett stort lycka till kommande säsong i division 5.

Säsongen är dock inte slut än för ACK. På söndagen den 2 oktober kl 14:00 väntar säsongens sista match när serietvåan FC Möllan välkomnas till Bäckagård.