Matchnummer: 130168105
Samling:11:00
FF Vuk - ACK 5-2
2022-09-06 20:54

Äta kaka femte raka! Nej, så kul ska vi inte ha det! Efter fyra raka vinster blev det förlust i måstematchen mot FF Vuk!

Det hela började med att parkeringsplatserna var upptagna, inte så konstigt kanske för de hade fyra(!) parkeringsplatser till Lindeborgs IP, som dessutom har en stor ungdomsverksamhet… nåja, det fanns ju några betalparkeringar i närheten, men med tanke på matchens storhet så var det kanske inte konstigt att även dessa var upptagna. Men Malmö stad hade iaf 8 parkeringar utanför, väl reserverade för just dem (fyra lediga, lika många som ip hade). Bra jobbat Malmö stad!

Jaja! Så är det i Malmöfotbollen, tänk att parkeringsplats faktiskt kan bli en grej… Oavsett så var ACK tidigt ute och hann med uppvärmning samt känna på boll innan ens VUK kom ut på plan. Det var i vanlig ordning ett suget ACK som var på jakt efter kvalplatsen.

Första halvlek skulle också sätta igång. Redan där och då blev det stort missförstånd. ACK började boll och skulle slå långt mot höger, men det blev vänster, men man vann faktiskt ett inkast med sig. ACK satte också tempot i matchen och spelade bra. Man luckrade upp hela VUK-försvaret, men det brast i det sista.

Första 10 min var brutala och man förväntade sig en promenadseger, men så vaknade Vuk. Deras nummer 18, Brozidar Dragic var på strålande spelhumör. Han vann varenda närkamp och boll han ville ha, men hans lagkamrater hade ingen vidare avslutsförmåga samtidigt som Arthur visade upp hög klass i målet.

Inte skulle det vara lätt att ta sig förbi Arthur men i den 25:e minuten var han chanslös och VUK gjorde 1-0. ACK hade hållit en låg nivå sista 10, men efter målet vaknade man till igen.

I den 33: minuten skulle också kvitteringen komma. Gustav och Sebbe kämpade om bollen ute till höger där Sebbe fick tag på den. Han slog den in mot mitten där Javerud stod helt fri som tog med sig bollen, men på något vis lyckas tappa balansen, men håller sig på benen och får till ett fjuttigt avslut. Det skulle räcka till en retur som javerud tillsammans med VUKS back duellerar om och rensningen sker på Javerud upp i luften där Knut får ett strålandd läge att trycka in den, vilket han gör utan misstag, 1-1.

Efter kvitteringen höjer AC sig ytterligare och skapar allt mer. Bland annat får Javerud bollen på mitten och slår iväg den till en hårt jobbande Knut som sätter sig själv i friläge. Knut petar fram bollen och väl inne i straffområdet gör han sig redo att trycka till, men då kommer VUKS vänsterback från ingenstans och trycker till med en ordentlig hockeytackling. Domaren blåser och man hann tänka tanken att det skulle bli skönt att se Sebbe trycka in den från straffpunkten.

Så blev dock inte fallet. Domaren viftar på frispark samtidigt som linjeman steppar in och vill ha sagt att det var innanför, men varför lyssna på honom, han är bara assisterande. Men då är det väl rött? Icke! Alfons Åbergs kompis Molgan rörde sig tydligen i straffområdet och Knut hade varken målchans eller friläge eftersom det fanns en gubbe till? Nåväl! Nivån på domarna är samma som spelarna, inte världsklass.

ACK avslutade den första halvlek riktigt bra, men något mål skulle inte komma.

Inför andra halvlek kändes det som att ACK var motiverade och riktigt sugna på att höja sig ytterligare, men så hände det som inte fick hända. För det första bytte VUK in nr 11, Edrisa Jallow, en klasspelare visade sig och bara två min senare stod det 2-1 till hemmalaget. En kalldusch utan dess lika.

Jaja, ACK har legat under förr, det vänder dem. Nej. VUK visade karaktär och tog över och kunde även 10 minuter senare sätta dit 3-1.

Vaknade ACK? Nja, halvt. Det blev bättre, men det var kanske mest för att VUK-spelarna blev trötta. En som kämpade på med löpningar i varje anfall var Knut och det skulle visa sig ge ett hopp. På en djupledsboll på kanten hann Knut ta sig förbi två spelare innan han slog den hårt in mot mitten mot Sebbe som löpt sig fri och placerade in reduceringen 2-3. Kul att Sebbe hittat tillbaka på avsluten, en giftig anfallare som inte missar ett läge. Synd bara att han inte fick fler lägen…

Efter reduceringen hade man stora förhoppningar, men VUK gjorde det bra, väldigt bra. ”Eddie” (nummer 11) i VUK hann bland annat missa ett friläge innan ACK skapade en farlig målchans. Man kom framåt, men inte mycket mer än så. Med 10 minuter kvar försökte man flytta upp, men tyvärr ledde det ingenstans. Glädjen, passionen och tron var helt enkelt borta. Istället skulle VUK som hade börjat backa hem kontra och på enkel manér göra 4-2 i den 83:e minuten.

ACK blev allt mer uppgivna, men någonstans kändes det som att ett mål skulle komma. Visst kom det, men på fel håll. När ACK lyft upp allt tappar man boll på mitten. 4-2 skytten från Vuk hade flow och dribblade sig förbi 3-4 spelare innan han placerade in 5-2, vilket också skulle bli spiken i kistan.

VUK förstod att det var klart samtidigt som ACK gav upp. 5-2 blev också slutresultatet, rättvist, ja, men hade likväl kunnat bli kryss. Det var återigen 10 första på andra halvlek som fallerade. Nu måste ACK gå rent sista tre matcher för att nå ett kval upp.

För att sammanfatta matchen gjorde ACK faktiskt en bra första halvlek. Det var inte mycket till tålamod, men samtidigt så var det öppet i VUKS försvar. Man vände på kanterna och det fanns fina ytor, men touchen och mottagningarna var inte där. Andra halvleken började som sämst och man fick jobba i en uppförsbacke. När man väl ville nå fram så var det stora förvirringar och det blev knappt någon farlig målchans.

Så är livet ibland! Det fanns iaf tre spelare att berömma lite extra idag, Knut, Danne och Arthur. Om AC går rent sista tre så är det fortfarande stor chans till kval, näst på tur är unga Hyllie som ska få känna på enorm revanschlust från ACK. Matchen spelas den 10 september hemma på Bäckagård. Varmt välkomna!