Samling:10:30
AC Kvarnby - Malmö United KF 3-1
2022-08-18 14:37

Miljöpartiet har inte tagit sitt ansvar för klimatet vilket var anledningen till att 28 grader och en stor sol kunde lysa på Bäckagård under lördagen, underbart! Trots många målchanser så blev det bara en tvåmålseger när ACK tog andra raka mot jumbon Malmö United.

När matchen kickade igång kändes ACK på tårna och man rullade även boll fint inledningsvis av matchen. Efter 10 minuter avtog dock spelet lite grann, även om Malmö United inte var speciellt farliga.

Dock skulle man få en frispark från halva plan vilket resulterade i ett inlägg där Unitedspelaren får stå helt fri och nicka, men över ribban denna gång. Tempot sjönk en aning i matchen och efter en dryg halvtimme skulle målet komma.

Javerud får en passning upp från Jeppe, tar emot och ska dra den till sidan, men tvekar och serverar istället Malmö Uniteds anfallare som spelar vidare till sin medspelare som enkelt kan göra 1-0 i öppen kasse.

Efter målet kom ACK igång igen. Man började rulla runt bollen och etablera spelet högre upp i banan. I den 39:e minuten skulle Javerud också få sin revansch. ACK har en frispark en bit utanför straffområdet där man spelar den sidleds till Simon som antingen sett Javerud i mitten eller fick en liten felträff på avslutet. Oavsett är det en passning som sitter rakt på foten och Javerud kan enkelt placera in kvitteringen.

Efter kvitteringen höjdes tempot än mer och i den 44:e minuten bryter sig Sebbe loss vid kantens straffområde. Han tar sig hela vägen in och med en distinkt doja trycker han in ledningsmålet.

Inte skulle det ta slut där, ACK var supertaggade efter ledningsmålet och efter avspark vann man tillbaka bollen direkt. Några passningar hit och dit så fick Simon bollen på mitten av offensiv planhalva och kunde se Krisse komma på kanten helt ren. Passningen kom perfekt och avslutet var även det välplacerat, 3-1 ACK.

I halvtid var det goda vibbar och trots värmen så var det ett hungrigt ACK som ville mer. I den andra halvleken skapade man säkerligen sju klara målchanser, men bollen ville verkligen inte in.

Istället med 5 minuter kvar och en 3-1 ledning började ACK bli allt för bekväma. I en omställning från Malmö United skapas en farlig målchans där Ahlgren i målet fick hålla den ”säkra” ledningen intakt efter en dubbelparad.

Över 90 minuter var det inget snack om saken, ACK var det klart bättre laget. Dock skulle man gjort åtminstone fem mål till i matchen, men kanske sparades dessa till fredagens drabbning mot serieledande Oxie SK?

ACK får dock väl godkänt. Nästa match spelas mot Oxie SK borta fredagen den 19 augusti, där ACK har en revansch att utkräva efter 7-1 förlusten hemma. Välkomna.