Matchnummer: 130169060
Samling:18:00
Oxie SK - AC Kvarnby 3-5
2021-11-19 16:55

Trots en mardrömsstart kunde ACK gå till halvtidsvila med en bekväm 4-1 ledning. Kanske var det lite för mycket självförtroende i paus som gjorde att andra halvlek skulle öppnas upp på samma vis. Efter full tid kunde dock ACK stå som segrare och därmed säkra sin bästa placering i historien.

Strålkastarna lyste upp över Oxievångs IP denna mörka och kalla fredagkväll. På läktaren satt Oxies hejaklack som bestod av 20-talet ungdomar som höll låda under hela uppvärmningen. Större inramning än så får man nog inte i sexan.

Domaren skulle även blåsa igång matchen och ACK började med ett mönsteranfall. Dessvärre skulle mönsteranfallet avslutas och en lång boll från Oxie spelades upp till deras anfallare. Han kunde vrida och vända lite som han ville och på ett snyggt sätt ge hemmalaget ledningen i 2:a matchminuten.

Trots ett tidigt underläge hade ACK redan spelat in sig i matchen och fortsatte i samma spår. Emellanåt var det riktigt hög klass på passningsspelet. Man vände från ena kanten till den andra, skapade trianglar som aldrig förr och kom till avslut. Dessvärre blev det inga mål i inledningen av matchen.

Kvitteringen skulle dröja till den 25:e matchminuten. Efter ännu ett mönsteranfall hamnar bollen hos Krisse som bryter sig in och hittar Robin som i mottagningen blir av med en spelare och står fri med en målvakt som håller sig vid närmsta stolpen. En dålig petning i bortre har aldrig varit bättre för det slutade med mål och 1-1.

2-1 kom minuten senare. ACK sätter hög press och Robin vinner boll på mittplan som hamnar hos Gustav. Gustav spelar bollen vidare till Sebbe som i sin tur ger bollen till Krisse som dundrar på inne i straffområdet, stenhårt i bortre, 1-2.

10 minuter senare var det dags igen. Ett bra ACK anfall slutar med att Gustav får bollen på djupet och slår en makalös stenhård passning längs backen till Sebbe som har två försvaret runt bakom sig och petar enkelt in bollen, 3-1.

Innan halvlekens slut skulle ACK stå för ännu ett klassmål. Det började redan från backlinjen där bollen rullades runt, upp till mittfältet, ner till backlinjen, upp till mittfältet, anfallet, mittfältet osv. Det fanns trianglar överallt. Oavsett så har Krisse, Hugo och Sebbe lite lekstuga, men precis som när det går bra i kvadraten måste någon göra något, denna gång var det Sebbe som med en yttersida hittar bortre straffområdet där Robin lyckas vara först på boll och klipper till. Distinkt går bollen i mål och 4-1 precis innan paus är ett faktum.

Den första halvleken var en av, om inte den bästa av ACK denna säsong. Oxie var totalt chanslösa och snacket i halvtid var bara positivt, kanske för positivt.

Den andra halvleken började nämligen på värsta tänkbara sätt. Oxie slår en lång boll som de lyckades förvalta och efter bara en minut hade man reducerat till 2-4.

Efter en usel inledning så får ACK frispark i 60:e minuten. Simon tar en löpning från sin högerkant in i mitten mot mål, något Sebbe snabbt snappar upp. Bollen slås med en fantastisk precision och Simon som inte vill vara sämre är precis före målvakten och kan snyggt lobba in 5-2 till ACK, något de flesta trodde skulle bli avgörande.

Så blev det inte, Oxie vägrade ge upp! Som tur va hade ACK Matte där bak som var först på boll i näst intill samtliga situationer. Detta skulle dock inte räcka då man i matchens 77:e minut släppte 3-5.

Resten av matchen var det fortsatt Oxie som tryckte på, men ACK höll undan och matchen skulle sluta 5-3.

Det var minst sagt en dominans i första halvlek, men i den andra tappade man totalt. Hela det lugna spelet kantandes av stressiga situationer och mycket slarv. Oavsett så förtjänade man trots allt segern.

I omklädningsrummet efter var det fjäsk på hög nivå. I slutet av veckan är det nämligen dags för årets utmärkelser och en som fiska röster va skyttekungen Sebbe som hade med sig ett flak öl i väskan. Om han vinner fler röster återstår att se, oavsett förtjäna han en öl efter ett mål och tre assist.

Nu blickar vi framåt mot säsongens sista match som spelas mot Hyllie IK den 21 november kl 11:00 på Hyllie IP.