Matchnummer: 130169039
Samling:10:30
ACK - Liria IF 8-0
2021-11-03 14:07

En välspelande match av hemmalaget gav tre säkra poäng. Efter första målet kunde ACK bli allt mer avslappnade samtidigt som Liria gav upp vilket skulle resultera i målfest och seger med hela 8-0.

Det var ytterligare en underbar höstdag med en blå himmel som intog Bäckagård med en strålande sol denna förmiddag. En perfekt dag för division 6 fotboll!

AC Kvarnby började matchen precis som man skulle. Bollen rullades runt genom lagdelarna och med ett stort tålamod tog man sig framåt i plan. Det skapades även en del målchanser, men bollen ville sig inte i mål. Samtidigt hade Liria en del kontringar som kunde resulterat i ett bortamål, men de ville sig inte hela vägen.

Efter 24 minuter skulle dock 1-0 målet komma. Gustav som hade varit het framför mål ett par gånger utan resultat fick ett fint inspel från Danne till höger. Gustav drog sig loss från sin back och kunde ta bollen före målvakten och därmed öppna upp målskyttet.

Efter 1-0 höjde ACK sig ytterligare även om det fortfarande var slarvigt i hemjobbet. Många ville framåt, men inte hela vägen bak, men trots det lyckades Liria inte skapa något märkvärdigt.

Efter 38 minuter så hade William hoppat in och precis innanför straffområdet vinner han boll och dunkar in 2-0 stenhårt nere till höger. Efter målet gick luften ur Liria så smått och precis innan halvtid kunde Robin spela till William som på ett tillslag gav tillbaka bollen till Robin som plockade ner och drog till på en halvvolley ribba in – ett riktigt drömmål.

Trots en 3-0 ledning var ACK inte helt nöjda. Även om man varit betydligt bättre och spelat en fin fotboll så var det fortfarande slarvigt i tillbakajobbet, något man skulle se till att ändra på i andra halvlek.

Det dröjde bara 10 minuter in på andra halvlek innan ACK:s skyttekung Sebastian Holmberg Nilsson kunde trycka in sin 13:e balja för säsongen. Återigen var det Danne som assisterade från högerkanten.

Matchen fortsatte rulla på och ACK var totalt överlägsna, men det skulle dröja till den 78:e minuten innan nästa mål. Denna gång var det Krisse som skulle rulla in bollen och assisten stod Sebbe för.

Det skulle sannerligen inte ta slut där. Efter ännu ett vackert anfall kunde Gustav spela bollen genom Lirias försvar till Hugo som fick ett friläge från nästan halva plan. Efter en lång löpning kunde han kyligt rulla in 6-0.

Efter 6-0 målet gav Liria upp helt och hållet vilket tyvärr även skulle gå ut över domarna som för dagen stod för en bra insats. Liria använde inte helt väl valda ord och den spelande tränaren fick rött kort med fem minuter kvar.

Direkt efter det röda kortet fick Ben bollen och slog den i djupet till Simon som placerade in 7-0.

I den 90 minuten skulle även Gustav få ett friläge efter en passning från Robin på halva plan. Trots helt fri med målvakten valde han att slå den åt sidan till Krisse som skulle bli dagens enda tvåmålskytt och sätta punkt för matchen.

ACK gjorde en helt klart godkänd insats även om resultatet var lite i överkant. Den andra halvleken gav mer eller mindre försvaret i Liria upp vilket gjorde att Kvarnby enkelt kom igenom gång på gång. Det var dock ett välspelande ACK som förtjänade 3 poäng.

Nästa match spelas hemma mot serieettan Malmö IK som har chansen att säkra sin div. 5 plats. Välkomna ner till Bäckagård den 6 november kl. 11:30!