Matchnummer: 130169112
Samling:10:30
ACK - FF Vuk 2-1
2021-09-11 21:23

Äntligen blev det segerjul igen för ACK när laget under lördagen hemmabesegrade FF Vuk med 2-1.

Efter tre raka kryss var det ett taggat ACK som sparkade igång dagens drabbning. Efter 10 minuter med full fart framåt så hade man också kopplat ett ordentligt grepp om matchen. Efter 10 minuter visade resultattavlan 2-0 till hemmalaget vilket skulle räcka för att ta en efterlängtade trepoängare.

Regnet föll från den öppna himmelen, men lagom till matchstart skulle solen hitta fram. ACK såg redan på uppvärmningen fokuserade ut på dagens uppgift och allting kändes väldigt bra.

ACK vann avsparken och körde framåt direkt. En lång boll ut mot kanten resulterade dock i en inspark till bortalaget. Vuk valde att slå en kort passning och ACK satte full press direkt, något som skulle resultera sig.

Amar vann bollen på kanten och slog in den till en felvänd William som elegant la bollen tillbaka till en rättvänd Emerson som klippte till, eller var det en passning? Oavsett gick bollen till Knut som befann sig i höjd med straffpunkten vid bortre stolpen och kunde placera in 1-0 innan minuten var spelad.

Målet gav givetvis ännu mer energi till hemmalaget som fortsatte mata på framåt. Efter ett fint anfall fick William bollen i djupled och tog sig förbi försvararen som var tvungen att riva ner säsongsdebutanten. Domaren pekade på straffpunkten och Sebbe kunde kliva fram.

Efter att ha lagt ner målvakten i ena hörnet placerade han in bollen i andra. Det visade sig dock att en spelare i ACK var för sugen på en retur och befann sig därmed i straffområdet när straffen slogs. För en rutinerad ung herre som Sebbe var det dock inga problem, omstraffen skickade han in med kraft upp i nättaket och 2-0 var ett faktum.

Vuk hade skapat sig en ordentlig uppförsbacke men jobbade sig in i matchen gradvis. Under den första halvleken var det dock mest ACK som hade bra kontroll på matchen.

Den andra halvleken blev inte lika välspelad som den första av hemmalaget. Vuk hade börjat hitta lite kombinationer och lyckades även skapa en del farligheter. Mackan hade dock laddat upp precis som mot Liria och kunde hålla undan.

Ju längre matchen pågick desto tröttare blev också hemmalaget och man valde att stabilisera mittfältet. Vuks höga press var dock stundtals väldigt jobbig och sällan lyckades man komma förbi.

Med 10 minuter kvar att spela skulle även reduceringen komma. Med reduceringen fick också Vuk ut sin sista energi, men ACK kunde stå emot och kunde säkra en viktig trepoängare.

Nästa match spelas mot seriefavoriten Malmö IK på Kroksbäck IP den 19 september kl. 13:00.

Division 6 SvA

AC Kvarnby - Lindeborg 2-1 (2-0)

Målskyttar ACK: Knut Otterhag Bengtsson (Emerson Gonzalez), Sebastian Holmberg Nilsson (straff)

Varningar ACK: Mattias Olsson, Filiph Sköld, Andreas Dahlgren

Lördag 11 sep 11:30

Lör 28/10 14:00