Matchnummer: 130169098
Samling:10:30
ACK - Lindeborgs FF 3-3
2021-08-30 16:15

Trots en mycket fin första halvlek och ledning med 3-1 så lyckades gästande Lindeborgs FF komma ikapp och sno med sig ett poäng hem från lördagens match på Bäckagård. Slutresultatet skrevs till 3-3.

Det var efter en helgs uppehåll återigen dags att snöra på skorna och tejpa fast benskydden för ett AC Kvarnby med tre nyförvärv i truppen - Emerson, Benhur och Filiph.

Regnet duggade tätt och parkeringsplatsen på Bäckagården var proppfull, skulle det betyda fullsatt på dagens match mot serieledande Lindeborg? Nja, så var inte riktigt fallet, då ungdomsmatcher spelades under samma tid. Parkeringsbristen visade sig vara i full kaos då vissa spelare gled in med en halvtimme kvar till matchstart.

Uppvärmningen kunde dock fullföljas av alla spelare utom Krisse som såg P-vakten vandra in mot Bäckagården och var tvungen att flytta sin bil. Oavsett så kändes gruppen väldigt laddad och på ett bra spelhumör.

Matchen skulle också starta igång med det var bortalaget som började bäst. Man spelade runt i backlinjen och slog upp den på en av sina närmare två meter långa anfallare som kunde plocka ner bollen och starta anfallet på sista tredjedelen. Redan i den 8:e minuten skulle även bortalaget få sin första hörna. I laget hade man säkerligen fem spelare som var rätt långa och man lyckades också nicka in 1-0.

Efter 10 minuters spel skulle dock AC komma in i matchen. Man började spela upp från backlinjen in på mittfältet och hittade kombinationer som slutligen ledde till anfall och ibland ruskigt farliga sådana.

Redan i det första fina anfallet skulle även resultat få synas. I den 12:e minuten spelade man sig igenom och skapade till slut en hörna. Trots Lindeborgs långa spelare visade Sebbe skicklighet och listighet när han drog sig loss från sin markering och nickade in kvitteringen.

AC Kvarnby fortsatte med sitt tålamod och tog över matchen totalt. Medan Lindeborg fortsatte slå sina långa bollar så var det AC som bara tog emot och skapade en ny farlighet. Trots många fina kombinationer och anfall skulle det dröja till den 28:e minuten innan AC återigen skulle hitta nätmasken.

Efter ett långt anfall så försvann bollen och AC satte tokpress på Lindeborg. Javerud kunde vinna bollen på kanten, spelade in till Sebbe precis innanför straffområdet som förlängde till Dennis som på ett tillslag kunde med en inåtskruv slå in ledningsmålet i bortre, 2-1 AC.

Med ledningsmålet höjdes självförtroendet ytterligare och det fortsattes rada upp fint spel, men dessvärre saknades det sista. Dessutom släppte man till en del fasta och inte minst hörnor som Lindeborg var extremt bra på. I 37:e minuten skulle dock Hugo sätta igång ett anfall som han till slut kunde avsluta på bästa sätt. Efter att ha drivit bollen på mitten så spelades den vidare mellan lagdelarna innan den till slut kunde landa hos Malte på kanten som slog in den i mitten till Emerson som med en fin genomskärare hittade en löpande Hugo som var sekunden snabbare än Lindeborgs målvakt och kunde peta in 3-1 målet.

Med bara 8 minuter kvar av första så skulle dock AC trappa ner tempot och tröttheten började synas bland spelarna. Lindeborg skapade förvisso inget speciellt men efter en tilltrasslad situation i 43:e minuten får man iväg ett inlägg som går igenom samtliga spelare i boxen och landade hos en Lindeborg-spelare på bortre som kunde dunka in reduceringsmålet. Tungt mål som gav Lindeborg en skjuts upp och AC en skjuts ner inför halvtidsvilan.

I den andra halvleken inledde Lindeborg precis som i första, hitta långbollar utan någon riktig idé. Ett tag in i matchen började man dock rulla allt mer och började även skapa en del farliga målchanser. AC kunde dock stå emot ganska bra men trycket från bortalaget blev allt högre samtidigt som ingenting fungerade för hemmalaget. AC såg ibland ut som yra höns där man låg fel i positioner och bjöd Lindeborg på ett och annat.

Efter omkring 70 minuter får dock Lindeborg till ett avslut som styrs på en gubbe eller två. Till slut fångar Gustav bollen nere vid stolpen samtidigt som Lindeborg-spelaren trycker på allt vad han har. En solklar frispark trodde AC men domaren som placera sig några meter utanför straffområdet såg inga konstigheter och dömde in målet vilket betydde att kvitteringen var ett faktum. I det stora hela var det något Lindeborg faktiskt förtjänade i den andra halvleken, men inte på detta sätt.

Efter målet fick Lindeborg ännu mer energi, men AC började också tagga till. Trots att man var ”långa” mellan lagdelarna skulle trots allt en del anfall uppstå, dock utan någon riktig farlighet. Med omkring 10 minuter kvar av ordinarie tid skulle Lindeborg-spelaren som klev in med sulan först i varje duell få sitt andra gula kort för snack. Lustigt nog var båda hans gula för snack trots säkerligen fyra situationer med sulan först in i duellen… men men.

Det röda kortet gjorde dock att AC fick enorm energi och kunde börja våga spela sin fotboll igen. Trycket blev stort och med fem minuter kvar lyckas Robin förlänga en boll till den andra Robin som från sidan av straffområdet får trycka av högerdojan som dessvärre målvakten räddar. Närmare än så kom man inte och efter 90 minuter får man tyvärr medge att ett kryss nog var ett rättvist resultat. AC var bättre i den första halvleken, men i den andra hade man inte mycket att ge förens det röda kortet kom.

Den första halvleken var väldigt rolig att se. Spelet är snyggt och tro det eller ej, men tiki taka hittar vi även i div 6, något man visade på 3-1 målet. Domarinsatsen för dagen var ganska lik AC Kvarnbys andra halvlek, bedrövlig och väldigt frågande om vad som egentligen skedde. Till det positiva var den första halvleken och att Lindeborg trots allt tillsammans med Malmö IK ser ut att slåss om förstaplatsen med AC Kvarnby.

Vill du fortsätta följa AC:s resa genom sexan så är du välkommen till Rosengård Norra, söndagen den 5 september kl. 13:00 när man ställs mot Liria borta. Nästa hemmamatch spelas den 11 september hemma mot FF Vuk. Varmt välkomna.