Matchnummer: 130216005
Samling:10:30
ACK - Bunkeflo FF 3-2
2020-03-16 10:58

AC Kvarnby vann den sista gruppspelsomgången i DM mot Bunkeflo FF med 3-2 på Bäckagårds IP. Trots segern slutar laget på en andraplats i gruppen med sämre målskillnad än Husie IF. Sent under lördagen stod det dock klart att ACK är vidare som bästa utav 22 stycken grupptvåor.

ACK var på lördagen tillbaka hemma på Bäckagårds IP efter förra helgens utflykt till Eslöv och bortamatchen mot GOF IF. Denna lördag stod Bunkeflo FF för moståndet i DM-gruppspelets sista omgång.

Inför matchen hade AC Kvarnby återigen fyra stycken sena återbud vilket fick tränarna, med Christian Ljung i spetsen, att möblera om både startelva och bänk. ACK var dock fastbeslutna om att oavsett hur det gick i matchen mellan Husie IF och GOF IF ge sig själva chansen till avancemang genom en stark insats och seger. Inte minst för att slutspel hägrade och för den revansch som fanns att utkräva efter förlusten mot Bunkeflo för några veckor sedan med hela 1-4 i årets första träningsmatch.

Återigen var ACK täta bakåt. Även om försvarsspelet inte alltid klaffar till 100% och positionsspelet emellanåt kan slipas ytterligare på jobbar laget hårt för varandra och stänger av alla farliga ytor. Offensivt har laget dessutom tagit flera kliv framåt jämfört med bland annat den där träningsmatchen mot BFF i början på februari.

Redan efter 6 minuter tog också AC Kvarnby ledningen i matchen genom Tobias Eriksson som frispelad inte gjorde några misstag utan kunde stänka in 1-0. Match vägde fram och tillbaka men så i den 40:e matchminuten kunde ACK utöka till 2-0 efter ett mönsteranfall som Sebastian ”Tanken” Holmberg Nilsson kunde rulla in bredvid målvakten. När alla väntade på halvtidsvilan och ACK bara skulle spela av halvleken i backlinjen fick Bunkeflo FF efter ett felpass fri gata fram och kunde i halvlekens sista minut reducera till 2-1.

Under halvtidsvilan pratade AC Kvarnby om att fortsätta våga spela sin fotboll. Passningar längs marken och bygga spelet bakifrån. Laget tog till sig av halvtidssnacket och försökte ännu mer än i första halvlek spela sig ur alla situationer och skapa lägen där man var en man mer än moståndarna. Ologiskt nog, trots inga som helst målchanser, fick bortalaget en tveksam straff till skänks med 20 minuter kvar. Straffen förvaltade laget väl och kunde rulla in kvitteringen till 2-2.

Sista ordet var dock inte sagt och även om säsongen fortsatt är ung så har ACK redan visat på en bättre moral och mental styrka i år jämfört med ifjor. Laget har hittills inte vikt ner sig, man kämpar för varandra, klarar av en motgång och faller inte in i en brutal negativ spiral som man tidigare lätt fallit in i när motståndare gnällt eller domslut gått emot. Lördagsförmiddagen bjöd dessutom på ett motstånd som från cirka minut två gnällde och klagade på allt och alla. Från assisterande domarens vinkningar och huvuddomarens avblåsningar till lagkamrateras beslut och motståndares dueller. Med kvarten kvar kom segermålet när Oskar Andersson tryckte in 3-2. Slutminuterna blev därefter ganska nervösa. Spelet från ACK haltade något samtidigt som Bunkeflo tryckte om fler folk med mycket spel i luften. Trots en utvisning för Bunkeflo lyckades laget vaska fram en riktigt vass kvitteringschans men på denna var Christoffer Ahlgren i målet elegant ute och avstyrde friläget.

När slutsginalen ljöd kunde andra raka segern inkasseras och även tredje raka matchen utan förlust. Husie IF skulle ett par timmar senare krossa GOF IF med hela 14-0 och gick därför om ACK i tabelltoppen på bättre målskillnad men andra platsen räckte ändå till avancemang som bästa grupptvåa.