Matchnummer: 130167010
Samling:11:00
ACK - Sövde IF 4-0
2019-04-14 21:26

Seger i hemmapremiären mot Sövde IF. Matchen slutar hela 4-0 efter tre mål av Andreas Dahlgren och ett av William Enhol.

Efter förra veckans seriepremiär och förlusten mot Blenatarps BK på bortaplan var det ett segersuget AC Kvarnby som tog emot Sövde IF under lördagen. Tidigt visade också ACK att man var här för att ta tre poäng. Efter drygt fem minuter stod det 1-0 på resultattavlan efter att Andreas Dahlgren hittat nätmaskorna med ett elegant mål framspelat av Danijel ”Cafú” Misimovic. Det tidiga ledningsmålet blev också halvlekens enda. AC Kvarnby hade bud på mer men bollen hittade inte in när både virket och bortamålvakten stod i vägen vid ett par tillfällen. Även Sövde stack upp en gång men vikarierande målvakten Christoffer Ahlgren stod för en briljant fotparad.

Tio minuter in i den andra halvleken kom Dalens andra mål för dagen. Hugo Bengtsson hittade Dalen som kunde sätta dit tvåan. När samma man gjorde ytterligare ett mål femton minuter senare var hattricket ett faktum och matchen avgjord. Sövde var aldrig nära att forcera in någon boll och ACK kontrollerade matchen totalt. Innan matchen var över och domaren blåst för slutsignal hade Hugo stått för en ny assist när William spikade slutresultatet till 4-0,

Fantastiskt att laget studsar tillbaka efter den mindre bra matchen mot Blentarp i seriepremiären. Laget följde matchplanen till punkt och pricka, och ännu bättre trodde på den stenhårt och litade till tränarnas direktiv.

-En fin seger som både kunde och borde varit större men vad gör väl det när vi vinner med 4-0 och bjuder på fin fotboll matchen igenom, säger tränare Ivan Colak och fortsätter:

-Jag vill även ge stor cred till våra avbytare som matchen igenom stöttade laget utifrån på ett fantastiskt sätt och oavsett speltid visade med både attityd och vilja att man står redo när möjligheten ges. Som tränare kan man bara luta sig tillbaka och njuta när det ser ut som mot Sövde och hoppas att resan fortsätter på detta sätt.