Matchnummer: 130174086
Samling:13:45
ACK - Löberöds IF 4-3: En fantastisk säsong slutar med tre nya poäng
2017-10-02 15:47

Redan klara seriesegrarna AC Kvarnby avslutade årets seriespel precis som det inleddes med seger och tre poäng. I den betydelselösa avslutningsmatchen hemma mot Löberöds IF vändes ett 0-3 underläge till seger med 4-3 under matchens sista 25 minuter.

Söndagens avslutningsomgång i division 7 Västra var inte alls så spännande och nervkittlande som det kan vara när seriespelet avslutas och alla matcher har samma starttid. AC Kvarnby hade redan omgången tidigare säkrat seriesegern, Kungshult var så gott som klara som serietvåor, Hardeberga var klara bronsmedaljörer och Löberöd hade tillräckligt stor lucka neråt till femteplatsen för att redan vara säkra på en fjärdeplacering och kvalspel till division 6.

Vårens möte mellan Löberöd och AC Kvarnby var en härlig match av ACK. Den första halvleken dominerade man fullständigt och bjöd emellanåt på strålande anfallsfotboll med en hög och jobbig press på hemmalaget. Slutresultatet skrevs till en klar 1-4 seger för AC Kvarnby. Söndagens drabbning blev ingen lika enkel historia. Löberöd var tydligt ute efter revansch och ville nog gärna få med sig ett gott resultat i ryggen inför kvalspelet.

Med drygt 25 minuter kvar av matchen hade Löberöd en klar 0-3 ledning och det såg ut som om ACK skulle åka på sin första förlust sedan den tredje omgången dagen innan Valborgsmässoafton. 2017 är dock ett år som är AC Kvarnbys år. Efter en fantastisk uppryckning vänder laget matchen och när domaren blåser av för 90 minuter plus tillägg står det 4-3 på resultattavlan efter mål av Calle Persson (2), Felipe Belmar och Christoffer Ahlgren.

Detta var säsongens sista match och AC Kvarnby kan vara otroligt stolta över en fantastisk säsong som innebär spel i division 6 kommande år. Vi är seriesegrare med 14 segrar, 1 kryss och 1 förlust. Laget har släppt in minst mål, gjort nästflest och har hela fem poäng ner till tvåan i tabellen.