Aktivitetsinfo: OBS! Match flyttad till Klågerup.
Hybyvägen 12.
Seger mot Klågerup
2023-03-28 15:42

Efter en stabil insats kunde AC Kvarnby återigen se sig själv som segrare. Trots en snål matchtrupp så lyckades man besegra Klågerup med 5-2.

Samtalen haglade in till Coach Schwab med sjukdomar under morgonen och från 16 man i truppen slutade det med 13 man som kunde spela och i solens närvaro ta bilen ner till Klågerups IP.

Det var många spelare som provade på nya positioner, bland annat spelade Javerud mittback tillsammans med Arvid medan Sebbe och Matte tog hand om innermittfältet. För dagen var det även en annan uppställning, 4-4-2 där Jacob spelade till höger och Tim till vänster i backlinjen.

Till höger och vänster på mittfältet spelade Knut och Viktor medan Misko och Wille startade på anfallet. Gabriel va tillbaka mellan stolparna där bak och på bänken satt Tobbe och Malte.

Alla spelare var fokuserade och trots de kalla vindarna så lyste solen upp kroppen och det var ACK som också kunde ta tag i matchen. Det fanns en tanke med hela spelet, men det ville sig inte helt ändå. Även om det blev några passningar och fina vändningar så blev det ofta trångt och många bolltapp.

Motståndet som också försökte spela en fin fotboll hade inget snabbare tempo vilket gjorde att ACK trots allt hade full kontroll på matchen. Det skulle heller inte ta mer än 10 minuter innan ledningen skulle komma.

Efter att ha vunnit boll på mitten så är det någon som slår bollen till Misko som löper ifrån och ger sig själv ett friläge där han placerar in 1-0 till vänster om målvakten.

Matchen fortsatte i samma anda. Klågerup började komma upp i banan allt mer, men var ofta hårt pressade och det blev aldrig någon riktig farlighet. Istället så är det ACK som får en frispark halvvägs in på offensiv planhalva. Tim slår in bollen mot mål, där Matte skarvar in bollen över Klågerups målvakt, 2-0.

Efter 2-0 målet började Klågerup komma upp allt mer och skapade även en del farligheter, främst för att ACK med enkla misstag gav bort bollen. Gabriel lyckades göra två bra räddningar innan reduceringen skulle komma, 1-2.

ACK hittade tillbaka och sista kvarten av första halvlek såg också spelet bra ut. Man rullade boll med lite mer tålamod även om man ofta var sugen på de stora ytorna som fanns offensivt. Oavsett så skulle man också lyckas göra 3-1 innan paus. Sebbe tar hand om bollen ute på kanten och bryter sig in mot mitten där han hittar Misko som slår in 3-1 i öppen kasse.

I andra halvlek så sjönk tempot än mer. ACK hade full kontroll på matchen, även om spelet kanske inte satt till 100%. Klågerup försökte bygga sitt spel, men ACK låg bra till i defensiven och kunde hela tiden avbryta deras anfall.

Det var ACK som också skulle dryga ut sin ledning. Javerud bryter en passning utanför straffområdet och hittar upp till Sebbe på mittplan som slår den vidare i djupet till Knut. Knut bryter sig loss i friläge där han blir fälld och domaren pekar på straffpunkten.

Återigen gav Sebbe bort straffen till en högerback, denna gång var det Jacob som fick chansen från 11 meter. Jacob stegade upp, la ner målvakten i vänstra hörnet och placerade in bollen hårt nere vid högra stolpens innerkant.

Lite senare skulle ACK utöka ledningen än en gång. Javerud slår en hörna som William är högst på och nickar distinkt in 5-1.

Efter 5-1 målet så lyckades Klågerup etablera sitt spel än mer och skapade också några halvchanser, även en del chanser som kanske skulle kunnat leda till ett mål. Bland annat offrade sig William inne i straffområdet vilket ledde till en stukad fot, men istället för ett baklängesmål blev det en hörna.

Klågerup skulle dock få in ett tröstmål. En frispark utanför straffområdet ställde ACK:s försvar och gick rakt in i mål.

Summa summarum så gör ACK inte en av sina bästa matcher, men man var dock effektiva och gjorde mål på sina chanser. Dessutom slutade det med att man endast hade en avbytare då Victor fick känningar redan i första halvlek.

Oavsett så hade ACK kontroll på matchen, något domaren kanske inte hade. Trots att det var en “snäll” match ville domaren precis som vanligt skapa lite dramatik och visa vem som håller i pipan. Efter förutsättningarna så är resultatet godkänt och man har faktiskt kontroll på matchen från början till slut.

Nästa match spelas mot Vegeholms IF i DM där ACK tar nästa steg för att nå sitt Europaäventyr. Välkomna ner till Bäckagård lördagen den 1 april kl. 11:30.

Träningsmatch

Klågerups GIF - AC Kvarnby: 2-5 (1-3)

Målskyttar: Misko Miskovic x2 (Sebastian Holmberg Nilsson), Mattias Olsson (Tim Hansson), Jacob Schagerström (Straff), William Enhol (Robin Javerud)