Kvarnby IK - IFK Berga 3-0
2014-09-23 23:10
Johan Olsson. Foto: Jonas Nordahl

Herrarnas hemmaseger i lördags mot seriefyran IFK Berga innebar att laget tog ett stort kliv mot säkrat division 2 kontrakt till nästa säsong. Med tre matcher kvar att spela har Kvarnby nio poäng ner till Nosaby IF och Ljungby IF som ligger på kvalplats respektive nedflyttningsplats.

Herrarna genomförde under lördagen en riktigt bra match där två psykologiskt viktiga mål strax innan halvtidsvilan blev tungan på vågen och i slutändan var det som fällde det definitiva avgörandet. Inför matchen hade mittbacksjätten, Oskar Olin, i matchprogrammet givit alla en perfekt analys om vad som behöver göras för att ta hem tre poäng.

- Jag tror det handlar om att vi måste våga spela vårt spel och vara beredda på att spela samt kriga för varandra. Gör vi det så kommer vi kunna göra ett par baljor på Berga. Dessutom så har vi mer att spela för än vad Berga har vilket sannolikt innebär att vi kommer att vara hungrigare att ta hem tre poäng än vad de kommer att vara, sa Oskar då.

Sagt och gjort för strax innan halvtidsvilan var det just Oskar Olin som visade vägen för hemmalaget genom att sätta dit 1-0. Bara ett par minuter senare utökade dessutom Johan Olsson till 2-0 vilket också var resultatet som stod sig halvleken ut.

Under inledningen av den andra halvleken stod Kvarnby emot bra och tillät aldrig bortalaget att skapa särskilt många heta chanser. Det var egentligen aldrig någon fara och spelarna följde matchplanen till punkt och pricka med ett tryggt och engagerat spel. Innan matchen var över kunde hemmalaget sätta en sista spik i kistan när Johan Olsson återigen målade för Kvarnby till slutresultatet 3-0.

Samtidigt som Kvarnby hemmabesegrade Berga spelade Ljungby och Nosaby oavgjort, 2-2, och herrarna kunde därmed rycka ifrån bottenlagen med ytterligare två poäng. Av egen kraft behöver Kvarnby på de avslutande tre omgångarna åtminstone plocka hem en poäng för att kontraktet ska vara helt säkrat. Med nio poäng ner till Ljungby och Nosaby samt en bättre målskillnad på åtta respektive nio mål ska det till idel förluster för Kvarnby och bara segrar för de två nämnda lagen för att detta inte ska gå vägen.

Nu gör vi detta klart redan i helgen när herrarna åker till Kristianstad för bortamatch mot just Nosaby. En poäng där och vi kan redan nu börja blicka mot ett nytt division 2 år 2015. Framåt Kvarnby!

Kvarnby IK - IFK Berga 3-0 (2-0)

2014-09-20 14:00

Arena: Bäckagårdens IP

Domare: Niklas Olsson (Ystad)

Assisterande domare: Ibrahim Mujadzic (Malmö), Alexander Bergqvist (Trelleborg)

Målskyttar KIK: Oskar Olin, Johan Olsson x2

Text: Joakim Järpell

Välkommen Ludde2023-10-23 08:00