Kvarnby IK - Hässleholms IF 0-4
2014-08-31 20:59

Kvarnby var ett par nummer för små när laget förlorade hemmamatchen mot Hässleholms IF med hela 0-4 under lördagseftermiddagen. Stor besvikelse hos herrarna efter matchen och nu är laget tyvärr i allra högsta grad inblandade i bottenstriden.

Efter en ganska jämn start av matchen tog Hässleholm efterhand över mer och mer fram till att domaren blåste av matchen för full tid och 90 spelade minuter. Redan efter den första halvleken ledde bortalaget från norra Skåne med 0-2 men andra halvlek skulle bli ännu dystrare. Målmässigt blev det lika många i baken under matchens andra 45 minuter men borta dominansen var stor efter pausvilan och under långa stunder agerade inte Kvarnby som det välspelade och sammansvetsade fotbollslag som man egentligen är. Lagspelet som fotboll går ut på fanns inte där samtidigt som hela laget spelade utan energi.

I och med lördagens förlust klev Hässleholm förbi Kvarnby i tabellen och lämnade KIK på platsen precis ovanför kvalstrecket med 23 inspelade poäng. Det enda positiva efter helgens matcher var att de två lagen närmast bakom och laget precis framför inte heller lyckades plocka poäng under seriens tjugonde omgång. Ljungby som ligger på kvalplats ligger fortfarande fyra poäng efter Kvarnby samtidigt som LB07 står kvar på 17 poäng. Inför nästa omgång har vi däremot en ny jumbo i form av LB07 då Nosaby (nu 18 poäng) segrade i sin match och greppade det sista halmstrået i hopp om att rädda nytt kontrakt.

Nästa lördag är det återigen dags för hemmamatch för Kvarnbys räkning när Malmökonkurrenten Prespa Birlik gästar på Bäckagårdens IP. Seger och tre poäng hade varit väldigt viktigt för att hösten inte ska bli en ännu större nagelbitare än vad det redan ser ut att kunna bli. Samtidigt som Kvarnby tar emot Prespa Birlik möter Ljungby BW90 hemma på Lagavallen, Nosaby åker till Lindsdal för bortamatch och LB07 möter Hässleholm borta redan under fredagskvällen.

Det är sex omgångar kvar! Stå upp för Kvarnby IK och kom till Bäcka på lördag!

Kvarnby IK - Hässleholms IF 0-4 (0-2)

2014-08-30 14:00

Arena: Bäckagårdens IP

Domare: Nehat Maxhuni (Lyckeby)

Assisterande domare: Besart Hasani (Ronneby), Rinon Hasani (Ronneby)