Torns IF - Kvarnby IK 3-2
2013-09-08 13:50

Inför drygt 250 åskådare på Tornavallen tog Torns IF emot Kvarnby IK i en viktig match för båda klubbarna i division 2 Södra Götaland. Torn slåss för att hänga med i toppstriden medan Kvarnby är på allvar ordentligt indraget i bottenstriden och krigar för nytt kontrakt.

Matchen började på ett alldeles ypperlig sätt för Kvarnbys del när man redan i den femte matchminuten kunde göra 0-1 genom ett välplacerat skott utanför straffområdet av Melvin Frithzell. Ledningen stod sig dock endast 13 minuter då Torn kunde kvittera tillställningen till 1-1. Ett mål som gav Torn energi och av bara farten lyckades hemmalaget dessutom göra 2-1 bara nio minuter efter kvitteringsmålet. 2-1 stod sig halvleken. Efter en halvlek där hemmalaget i ärlighetens namn haft det mesta av spelet men där Kvarnby inte på långa vägar varit ofarligt.

Kvitteringen skulle komma för Kvarnbys del. I den 57 minuten la Rasmus Nilsson upp bollen på straffpunkten och kunde behärskat slå in bollen till 2-2. Även om Kvarnby är i stort behov av tre poängare i det utsatta tabelläget är varje poäng i den jämna bottenstriden livsviktiga. Tyvärr får våran del höll sig inte det oavgjorda resultatet särskilt länge. Med 25 minuter kvar på matchklockan (plus hela sju minuters tilläggstid) kom det avgörande segermålet för hemmalaget.  3-2 till Torn och andra raka serieförlusten för Kvarnby var ett faktum.

Med bara fem matcher kvar i serien nu ligger Kvarnby fortfarande på den där kvalplatsen neråt. Sölvesborg som förnärvarande ligger på nedflyttningsplatsen under Kvarnby tog i denna 17 omgång in ett poäng och är nu endast sex poäng bakom. Vi väljer dock att se uppåt istället för att börja snegla neråt. Det är fortfarande otroligt jämnt runtomkring och strax ovanför kvalstrecket. Ett par segrar skulle kunna räcka men med tanke på att serien är så jämn där alla lag verkar kunna slå alla är det svårt att sia om hur många poäng som kommer att krävas för att ordna nytt kontrakt.

Vi har definitivt fortfarande allt i egna händer och det finns absolut ingen anledning att gräva ner sig alltför mycket efter en förlust mot Torn. Ett Torn som dels är med i den absoluta toppen av tabellen och som dels är en klubb som Kvarnby haft oerhört svårt för de senaste åren. Förra året blev det bland annat en klar 5-0 förlust borta mot samma lag och sett till de två senaste säsongerna har Torn kammat hem samtliga tolv poäng när vi stått för motståndet.

Kvarnby har tre OTROLIGT viktiga hemmamatcher kvar på säsongen och behöver all stöttning och uppbackning man kan få. I nästa omgång väntar BW90 IF. Ett BW90 som i detta nu ligger på samma poäng som Kvarnby men med en match mindre spelad. Veckan därpå väntar ännu en hemmamatch mot ytterligare en potentiell kandidat för kvaldramatik i höst – Ljungby IF. I en perfekt värld tar Kvarnby sex poäng på dessa två matcher samtidigt som lite andra resultat går lagets väg och hösten behöver kanske inte bli lika eländig, dramatisk och mörk.

Bäckagård på lördag klockan 14:00. Skriv in det i kalendern redan nu!

Text: Joakim Järpell