Inför MM: Kvarnby IK - Hyllie IK
2023-01-27 12:55

Malmömästerskapen rullar vidare för Kvarnby IK som i den andra gruppspelsomgången tar emot hårdsatsande division 6-klubben Hyllie IK.

Förra veckans MM-premiär borta (men hemma på Bäckagårds IP) mot division 4-laget KSF Kosova IF blev en bra värdemätare direkt för KIK. Rakt igenom hela matchen stod Kvarnby IK upp otroligt väl och var under stora delar av matchen det bättre laget.

-Hela den första halvleken är vår med många fina anfall framåt och ett väldigt stabilt spel bakåt. Vår 0-1 ledning i paus borde varit ett par bollar större men totalt sett är det svårt att klaga på de första 45 minuterna för året, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Trots att Kosova tilläts att steppa upp under den andra halvleken när vi bytte runt och fick tillslut till en kvittering är vi nöjda med spelarnas prestationer och en bra genomförd match i premiären.

Lördagens motståndare Hyllie IK stod förra helgen över den första gruppspelsomgången. Laget spelar sedan ett par år tillbaka i division 6 där man under fjolåret förlorade hela 11 av 16 matcher. Med den bredd, spets och storlek på föreningens ungdomsverksamhet är klubben väldigt måna om att göra en bättre herrsäsong 2023 och har därför bland annat tagit in en helt ny ledarstab och fler nyförvärv på spelarsidan för att kunna konkurrera ännu bättre.