Samling:11:30, Bäckagårds IP
Aktivitetsinfo: Samling i omklädningsrum 4
MM: KSF Kosova IF - Kvarnby IK 1-1
2023-01-23 18:54

Kvarnby IK spelade oavgjort 1-1 i årets första match när herrarna gästade division 4 laget KSF Kosova IF hemma på Bäckagårds IP i den första gruppspelsomgången i Malmömästerskapen.

Efter två träningsveckor var det dags för årets match. Kvarnby IK mötte KSF Kosova IF i herrarnas Malmömästerskap och det var KIK som tog tag i taktpinnen från start. Genom ett bra anfallsspel och stabilt försvarsspel var det bara en tidsfråga innan KIK skulle ta ledningen vilket också kom strax innan pausvilan när fjolårets skyttekung Erik Odén hittade rätt.

-Vi äger hela första halvlek med många fina anfall framåt och är väldigt stabila bakåt.  Ledningen med 0-1 i paus borde nog i ärlighetens namn varit några mål större men sammantaget var vi klart nöjda, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Till den andra halvleken bytte KIK ganska friskt och 25 minuter in i den andra halvleken gjordes ytterligare ett gäng byten för att lufta samtliga spelare och ge alla uttagna speltid. Med alla byten tappades också matchrytmen något samtidigt som Kosova tilläts att steppa upp. Innan slutsignalen ljöd hade Kosova kvitterat till 1-1 vilket också blev slutresultatet.

-Totalt sett är vi nöjda med spelarnas prestationer och en bra genomförd match. Nu blickar vi fram emot lördagens match på hemmaplan mot Hyllie IK i den andra gruppspelsomgången, avslutar Uffe Jansson.