Matchnummer: 130155123
Samling:17:30
Limhamns FF - Kvarnby IK 2-3
2022-09-26 15:38

Kvarnby IK vände och vann borta mot ett vilt kämpande Limhamns FF som slåss för sin division 5 existens. Segersiffrorna skrevs till 2-3 efter två sena Kvarnbymål under slutminuterna.

Efter förra helgens poängtapp har Kvarnby IK inte längre någon matematisk möjlighet att nå det där positiva kvalspelet uppåt som laget siktat på efter sommaruppehållet. Därför var bortamatchen mot Limhamns FF i den nästsista omgången av division 5 Sydvästra på pappret helt betydelselös för Kvarnby IK medan det för hemmalaget fanns allt att vinna då laget behöver poäng för att kravla sig ur bottenträsket inför slutsummeringen.

KIK visade till en början av matchen varför laget har slagits i toppen hela säsongen och hade ett stort bollinnehav under de inledande 25 minuterna. Sakteligen kunde hemmalaget växa in i matchen och utjämna spelet något tack vare sin aggressivitet och intensitet.

Med tio minuter kvar av den första halvleken kunde Kvarnby IK göra matchens första mål när Pontus Andersson hittade nätmaskorna. Bara ett par minuter senare fick Limhamn möjligheten att kvittera från elva meter men Marcus Hansen i Kvarnbys mål gjorde en matchavgörande straffräddning.

-Vi gör sammantaget en fin första halvlek och leder med 0-1 i paus tack vare Pontus mål och Hansens straffräddning, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

De positiva vibbarna från den första halvleken som KIK kunde bära med sig in till pausvilan blev snabbt som förbytta under inledningen av den andra halvleken. Innan klockan hunnit ticka upp mot 50 spelade minuter hade Limhamns FF vänt på matchen på bara två minuter och ledde hastigt med 2-1.

-Limhamn kommer ut som ett nytt lag till den andra halvleken och rivstartar med både 1-1 och 2-1 bara fyra minuter in i den andra halvleken. De följande 30 minuterna är det mycket Limhamns FF men de får inte in bollen bakom Hansen i vårt mål, säger Uffe Jansson.

Med tio minuter kvar av matchen fick Kvarnby IK ny energi och ett läge att omgruppera för att gå för en forcering och för att få fram ett kvitteringsmål. Ett skott i ribban och ett skott tätt utanför såg ut att bli det närmsta KIK skulle komma en kvittering denna eftermiddag.

-Matchen såg under den andra halvleken länge ut att sluta med förlust men vi visar en enorm vilja att vinna och lyckas tillslut med forceringen, säger Uffe Jansson.

Efter en sen hörna i den 89:e matchminuten höll sig Alexander Käck fram efter ett par sekvenser i och runt straffområdet och kunde skarva in kvitteringen till 2-2 från nära håll. Direkt efter avspark lyckades Anton Lindell stjäla åt sig bollen på Limhamns planhalva och servera 17-årige Joel Stenberg som kunde sätta dit matchavgörande 2-3 med matchens sista spark. En makalös vändning!

-Jag är sjukt stolt över vår vilja att vinna och att aldrig ge upp. När avgörandet kommer har vi två killar födda 2006 och två killar födda 2005 på planen vilket såklart är en fjäder i hatten till vår ungdomsverksamhet, avslutar Uffe Jansson.