VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Vellinge FF
2 - 2
Kvarnby IK
Vellinge FF2 - 2Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 september, 13:00
Plats:Vellinge IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130155110
Vellinge FF - Kvarnby IK 2-2
2022-09-12 15:07
Foto: Anna Käck

Kvarnby IK bröt Vellinge FF:s segersvit om nio raka vinster men trots bortaledning fram till slutskedet fick KIK bara med sig ett kryss hem från Vellinge.

Förlusten senast mot toppkonkurrenten NK Croatia hade gjort att KIK hamnat något på efterkälken till de två kvalplatserna upp till division 4. Därför var behovet av tre poäng stort i bortamatchen mot serieledande Vellinge FF under lördagen för att inte tappa ännu mer mark i toppen.

 

-Vi visste alla vad som gällde inför matchen och för att såra Vellinge FF där de har svårast att försvara sig hade vi valt en rak och enkel fotboll som matchplan, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

 

Matchplanen såg också ut att fungera bra under inledningen av matchen. Hemmalaget kändes tama medan Kvarnby IK tog tag i taktpinnen. Efter halva den första halvleken lyckades KIK ta ledningen när Pontus Andersson höll sig framme efter en hörna och kunde göra 0-1. Ett mål och resultat som skulle stå sig halvleken ut även om det var Kvarnby som hade bud på fler mål framåt.

 

-Sett till matchbilden borde vi kanske haft en större ledning in till pausvilan och den kunde helt klart varit större om sista passningen slagits bättre vid ett par tillfällen, säger Uffe Jansson.

 

Till den andra halvleken kom Vellinge FF ut som ett nytt lag. Laget var hungrigare än den första halvleken och fick dessutom tag i bollen på ett helt annat sätt vilket gjorde att bollinnehavet svängde över i hemmalagets favör. Trots detta var KIK ett friläge ifrån att utöka sin ledning till 0-2 en bit in i den andra halvleken men hemmalagets målvakt lyckades rädda sitt lag från ytterligare ett baklängesmål.

 

Med fem minuter tvingades KIK till sist att kapitulera. Vellinges ökade bollinnehav och iver efter att få till en kvittering hade lett fram till straff för hemmalaget som man förvaltade väl. I ett slutskede av matchen där båda lagen jagade tre poäng och tryckte på framåt lyckades hemmalaget kort efter kvitteringsmålet också få till ett ledningsmål när laget straffade KIK.

 

Att i slutskedet av matchen gå från 0-1 till 2-1 på bara ett par minuter var såklart oerhört tungt för Kvarnby IK men bortalaget skulle inte ge sig. Tre minuter efter att Vellinge tagit ledningen kvitterade Jonathan Frantzen till 2-2.

 

-Kvitteringen av Jonthe var rättvis men givetvis surt att vi inte får med oss tre poäng mot ett så bra motstånd. Att vi dessutom träffar kryssribban med matchens sista spark gör inte poängtappet lättare att smälta, summerar Uffe Jansson.

 

Division 5 Herrar Sydvästra
Vellinge FF - Kvarnby IK 2-2 (0-1)

Målskyttar KIK: Pontus Andersson, Jonathan Frantzen

Varningar KIK: Jonathan Frantzen
Vellinge IP

Lördag 10 september 13:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 13:00
1 - 1  
Lör 6/4 13:00
1 - 3  
Ons 3/4 19:00
1 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER