Matchnummer: 130227066
Samling:17:30
DM: Hässleholms IF - Kvarnby IK 2-0
2022-08-18 17:58

DM-sagan tog tillslut stopp för Kvarnby IK när division 2-topplaget Hässleholms IF blev för tunga och vann tisdagens drabbning med 2-0.

På förhand var det givetvis en tuff drabbning när division 5-topplaget Kvarnby IK reste till Hässleholm för åttondelsfinal i DM mot division 2-topplaget Hässleholms IF. KIK visste dock att man i omgången innan slagit ut ett annat division 2-topplag i form av Österlen FF så visst fanns det skrällpotential.

Första halvlek var en jämn historia där hemmalaget hade det största bollinnehavet men Kvarnby IK lyckades flera gånger om spela sig ur Hässleholms press. Efter 45 spelade minuter stod det 0-0 på resultattavlan trots att målchanser hade funnits åt båda hållen.

-Under den första halvleken står vi för en fin prestation. Ja eller egentligen är hela matchen en fin prestation från vår sida som vi är nöjda över, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken skulle dock hemmalaget ta ledningen med 1-0 efter en otroligt tveksamt dömd straff. Ludvig Nilsson var bollförande spelare och täckte tillbaka bollen hem till egen målvakt men blir samtidigt jagad i hälarna av en Hässleholmsspelare som lyckades göra ner Luddeoch som i sin tur fick hemmaspelaren över sig. Trots vilda protester från KIK och höga skratt från Hässleholms IF stod domaren fast vid sin bedömning om straffspark. Straffen förvaltade Hässleholm och kunde göra 1-0.

Strax innan matchklockan tickat upp på 70 minuter kunde också Hässleholms IF punktera matchen när samma målskytt som vid 1-0 även kunde trycka dit kvällens andra mål. Slutresultatet skrevs till 2-0 och därmed samma siffror som när lagen senast möttes i division 2 för nästan exakt fem år sedan. I och med segern kvalificerade sig samtidigt Hässleholms IF för kvartsfinal i DM.

-Även om vi gör en fin prestation går det inte att säga annat än att Hässleholm vinner matchen rättvist. Vi ger dom dock motstånd hela vägen in och totalt sett är vi väldigt nöjda med våra insatser i årets DM, säger Uffe Jansson.