Kvarnby IK6 - 1Saba Palestina KIF/Liria IF

Matchnummer: 130155085
Samling:16:45
Kvarnby IK - Saba Palestina KIF/Liria IF 6-1
2022-08-15 09:29

Islossning, proppen ur och utklassning av Kvarnby IK när laget hemmabesegrade Saba Palestina KIF/Liria IF med hela 6-1 under fredagskvällen.

Kvarnby IK bjöd på en rejäl urladdning när Saba Palestina KIF/Liria IF kom besök i den andra seriematchen efter sommaruppehållet. Efter den onödigt och snöpliga 3-2 förlusten borta mot AIF Barrikaden förra veckan var det ett heltaggat Kvarnby IK som fullständigt körde över Saba Palestina/Liria i den första halvleken.

-Vi bjuder på en mycket fin första halvlek med ett bra försvarsspel och ett effektivt anfallsspel som lägger grunden till att vi redan efter den första halvleken hade avgjort matchen med en 5-0 ledning i ryggen, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Storsegern föranleddes av en drömstart när Pontus Andersson kunde göra 1-0 redan i den femte matchminuten. Trots ett stort spelövertag skulle det dröja nästan 20 minuter innan dagens andra mål kom när Erik Odén hittade rätt bakom gästernas målvakt. Med åtta minuter kvar och inom loppet av bara fem minuter stängde Kvarnby IK matchen helt och hållet när först David Thörnqvist satte 3-0 innan Anton Lindell stod för två raka mål innan halvtid.

Hela den andra halvleken blir bara en transportsträcka och en ren formalitet för att matchen skulle kunna blåsas av och summeras. Med sex minuter kvar gjorde KIK 6-0 genom Aleksander Jovanovic innan gästerna lyckades ordna ett tröstmål fram till slutresultatet 6-1.

-Skönt att vi studsar tillbaka direkt efter förlusten förra veckan och står samtidigt för en bra prestation. Nu hoppas vi fortsätta på den inslagna vägen och tar en match i taget. Härnäst blickar vi fram emot tisdagens åttondelsfinal i DM borta mot division 2 laget Hässleholms IF, säger Uffe Jansson.