Matchnummer: 130155057
Samling:12:30
Kvarnby IK - Limhamns FF 3-2
2022-06-07 18:56

Efter tre raka matcher utan seger kom så äntligen en ny seger för Kvarnby IK när sjunde segern i seriespelet säkrades under nationaldagen hemma mot Limhamns FF.

Förlusten senast borta mot Tygelsjö IK var Kvarnby IK:s första förlust på 15 matcher. Dessförinnan hade laget dessutom två raka oavgjorda matcher i seriespelet och den tidigare så segersäkra Kvarnbymaskinen var därför något i gungning inför hemmamatchen mot bottenlaget Limhamns FF.

När Limhamns FF dessutom tog ledningen med 0-1 efter bara fem minuter var det nog en del av publiken som tog en djup suck. Någon direkt oro i Kvarnbylägret var det dock inte tal om utan målmedvetenheten och segervissheten skulle visa sig vara stark.

-Egentligen tycker jag inte att vi gör det dåligt men Limhamns FF spelar långt och rakt och gör det riktigt bra under inledningen. Dom hotar med sina både stora och snabba anfallare men två snabba mål inom loppet av ett par minuter av oss vände på matchen, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Målen som Uffe Jansson syftade på kom med drygt 20 minuter spelade. Först kvitterade Oliver Fredriksson precis innan den 20:e matchminuten och strax därefter skulle startdebutanten David Thörnqvist, född 2005, elegant chippa in Kvarnbys ledningsmål fram till 2-1.

David Thörnqvist ledningsmål skulle stå sig halvleken ut och Kvarnby IK kunde därmed gå till halvtidsvila med en skön ledning att bygga vidare på inför matchens sista 45 minuter.

Den andra halvleken blev väldigt mycket kamp där båda lagen spelade ganska snarlikt varandra och tog ut varandra över hela planen. När domaren i den 67:e minuten pekade på straffpunkten till Kvarnbys fördel varpå Jonathan Frantzen stegade fram och satte dit 3-1 trodde många att segern var kassaskåpssäkrad och att luften skulle gå ur gästerna. Limhamns FF skulle dock inte ge sig och med sju minuter kvar fick bortalaget straff som dom också förvaltade med mål som utgång.

Närmre än en 3-2 reducering skulle dock inte Limhamns FF komma. Kvarnby IK höll undan och höll ut och tog samtidigt hem en efterlängtad trepoängare igen efter tre raka segerlösa matcher.

-Vi är givetvis glada för tre poäng igen efter två oavgjorda matcher och en förlust på de tre senaste seriematcherna. Jag vill också ge ett extra plus till våra två startdebutanter David Thörnqvist, född 2005, och Albin Sörensen, född 2006, som båda gjorde mycket bra ifrån sig och visade att vi har duktiga spelare som kommer underifrån från vår egen verksamhet, säger Uffe Jansson.