VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
0 - 0
Vellinge FF
Kvarnby IK0 - 0Vellinge FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 25 maj, 18:30
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130155045
Samling:17:00
Kvarnby IK - Vellinge FF 0-0
2022-05-26 09:18
Foto: Anna Käck

För andra matchen i rad kryssade Kvarnby IK mot en toppkonkurrent. Efter 0-0 hemma mot serietvåan Vellinge FF på Bäckagård är dock både förlustnollan och serieledningen intakt.

Det var framdukat för toppmöte och tidig seriefinal när serieledande Kvarnby IK tog emot serietvåan Vellinge FF på Bäckagårds IP under onsdagen. Efter 0-0 mot Malmökonkurrenten och favorittippade NK Croatia i lördags ville KIK studsa tillbaka till vinnarspåret direkt och sätta press på övriga topplag med ett miniryck i tabellen.

 

Gästerna inledde dock matchen allra bäst och var både aggressiva och löpvilliga vilket inte minst personifierades av deras forwards som hela tiden var villiga att hota Kvarnby IK:s backlinje med smarta djupledslöpningar.

 

Drygt tio minuter in i matchen tog man just en sådan djupledslöpning som resulterade i straff för bortalaget. Ett gylleneläge till en gyllenestart för Vellinge FF när bollen lades upp på straffpunkten. Vellinge skulle inte få sin drömstart då bollen slogs i ribban och på returen var Kvarnbyspelare allra hetast och kunde få undan bollen.

 

Efter den fina inledningen av Vellinge FF växte Kvarnby IK in i matchen och jämnade ut spelet. Resterande del av den första halvleken var en stenhård kamp mellan två organiserade lag där båda lagen kom fram till några nästan-lägen men utan de där riktigt heta målchanserna.

 

Om första halvlek gick på poäng till gästande Vellinge FF var Kvarnby IK det laget som var totalt sett bäst under den andra halvleken. Trots en på nytt pigg inledning av Vellinge FF under den andra halvleken skulle Kvarnby IK ta över matchen mer och mer.

 

-Vi höjer oss framförallt under den sista delen utav matchen och får till en rejäl press mot VFF under slutminuterna men deras  målvakt gör bland annat en fin räddning på Eriks avslut inne i boxen, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Totalt sett tycker jag att det oavgjorda resultatet är ett rättvist slutresultat där vi har en halvlek vardera i en bra och jämn match. Vi tar med oss att vi fortsatt är obesegrade och att vi har hållit nollan i sex av åtta seriematcher men nu vill vi bli lite skarpare på den offensiva sista tredjedelen och plocka hem trepoängare igen.

 

Efter åtta omgångar toppar Kvarnby IK tabellen på 20 poäng med ett poäng mer än serietvåan Vellinge FF. Där bakom skuggar Bosnien Hercegovinas SK på 16 poäng och NK Croatia på 15 poäng. Redan nu på lördag spelar KIK nästa seriematch när laget gästar Tygelsjö IK klockan 14:00 på Pilbäcks IP.

 

Division 5 Herrar Sydvästra
Kvarnby IK - Vellinge FF 0-0 (0-0)

Målskyttar KIK: -

Varningar KIK: Kevin Alin, Simon Borg, Jonathan Frantzen, Rasmus Nilsson

Bäckagårds IP
Onsdag 25 maj 18:30


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 26/3 18:45
3 - 2  
Fre 22/3 18:30
0 - 3  
Lör 16/3 14:00
2 - 1  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER