Matchnummer: 130227038
Samling:17:30
DM: Åkarps IF - Kvarnby IK 1-4
2022-05-19 13:00

Kvarnby IK är vidare till nästa slutspelsomgång i DM efter en övertygande seger borta mot division 3-laget Åkarps IF med klara 1-4.

Stämningen är på topp, humöret är på topp och formen är på topp hos Kvarnby IK just nu. Inledningen utav seriespelet har gått som på räls med sex raka segrar på de inledande sex omgångarna och i DM har vinsterna varit lika frekventa med fem raka efter onsdagens seger borta mot division 3-laget Åkarps IF. De senaste plumpen i protokollet för KIK var den inledande gruppspelsmatchen i DM borta mot Staffanstorp United FC den 1 mars. Sedan dess har laget radat upp trepoängare i både DM-gruppspel, träningsmatcher, DM-slutspel och seriespel där KIK nu är uppe i 13 raka segrar.

I bortamatchen mot Åkarps IF valde KIK att inleda den första halvleken med att stå i lite lägre utgångspositioner för att både spara krafter och även känna på en motståndare som man inte riktigt visste vart man hade inför matchen. Efter 30 minuter tar KIK ledningen i matchen när Alexander Käck hittar rätt bakom hemmamålvakten. Det skulle dock bara dröja sju minuter innan Åkarp lyckades kvittera till 1-1 vilket också var halvtidsresultatet.

-Vi blir lite för försiktiga stundtals under den första halvleken och därför tycker jag absolut att 1-1 var ett rättvist resultat i paus, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK.

Under pausvilan bestämde sig Kvarnby IK för att täta vissa ytor och samtidigt öka trycket med ett aggressivare försvarsspel och högre utgångsläge. Korrigeringarna i paus gav omedelbar effekt och bara fem minuter in i den andra halvleken hittade Erik Odén rätt med sitt första mål för kvällen, men det skulle komma mera från Erik.

När klockan alldeles precis tickat över timmen spelad kunde Kvarnbys notoriska målskytt Erik Odén göra ytterligare ett mål. Som kröning på kvällen rundade Erik också av med sitt tredje mål på sina 45 spelade minuter när han även gjorde 1-4 i den 81:a minuten vilket sedermera blev slutresultatet.

-Ändringarna som vi gjorde i paus gav verkligen resultat och tillslut kunde vi ganska smärtfritt gå från med en 1-4 seger där vi kunde rotera på många spelare och ge alla speltid. Det är såklart alltid kul att gå vidare och samtidigt ger dessa matcher oss möjlighet att hålla igång hela truppen med värdefull matchtid, säger Uffe Jansson.