Saba Palestina KIF/Liria IF1 - 2Kvarnby IK

Matchnummer: 130155020
Samling:17:00
Saba Palestina KIF/Liria IF - Kvarnby IK 1-2
2022-05-02 10:00

Segerraden förlängdes under fredagen när Kvarnby IK bortabesegrade Saba Palestina KIF/Liria IF med 1-2 och fullgjorde därmed också en perfekt april med idel segrar, totalt sex stycken.

Kvarnby IK anno 2022 har hittills visat sig vara en svår nöt att knäcka och ett enormt svårbesegrat lag. När segrarna därtill har kunnat staplas på hög under den senaste tiden är det klart att både spelare och lag får självförtroende och växer. Bra lag brukar dessutom kunna få med sig en dos av tur som brukar komma på köpet när det mesta flyter på och så var det nog när fjärde raka segern i seriespelet togs hem från Heleneholms IP borta mot Saba Palestina KIF/Liria IF under fredagen.

Annars var det definitivt så att Kvarnby IK inledde fredagens kvällsmatch allra bäst. Laget var pigga och alerta med en härlig inledning på matchen. Redan efter fyra minuter kunde KIK ta ledningen genom Erik Odén som hittade rätt bakom hemmamålvakten och bara tolv minuter senare kunde Oliver Sundqvist utöka ledningen till 0-2. Efter 16 spelade minuter stod det 0-2 på resultattavlan och med tanke på vart de båda lagen placerade sig i tabellen inför matchen efter de tre första omgångarna var nog känslan hos de allra flesta att det här nog redan var på väg mot en ny trea för Kvarnby IK.

-Vi inleder första 15 minuterna av matchen på ett fint sätt vilket ger oss vår tvåmålsledning. Tyvärr blir vi därefter lite nonchalanta och tappar boll vid fel tillfällen vilket tillslut också resulterade i deras reducering, säger Uffe Jansson tränare Kvarnby IK och syftar på Saba Palestina KIF/Liria IF:s mål i den 24:e matchminuten.

Hemmalagets mål med dryga 20 minuter kvar av den första halvleken blev halvlekens sista och under pausvilan pratade KIK om att laget måste hitta tillbaka till den fina inledningen på matchen som gav två mål framåt.

-Att komma tillbaka igen när vi hade gett över initiativet till Saba Palestina/Liria var tyvärr inte så enkelt. Hemmalaget var hetare än oss och hade tagit över bollinnehavet helt och hållet, säger Uffe Jansson.

Den andra halvleken blev ingen halvlek som Kvarnby IK kommer att vilja minnas när säsongen summeras. Det blev kamp och åter kamp mot både moståndare och klocka för att hålla rent och bärga fjärde raka segern i seriespelet. Om det är något som ska tas med från matchens sista 45 minuter så är det att laget trots allt lyckades hålla bollen borta från mål och när slutsignalen ljöd var det KIK som kunde fira en ny seger och tre poäng.

-Såklart är vi glada för vår fjärde raka seger och det är starkt att vi lyckas få med oss tre poäng hem men vi måste också vara ärliga att säga att vi verkligen hade marginalerna på vår sida i slutet av matchen och att det i ärlighetens namn inte var en rättvis seger. Vi tar med oss våra tre poäng och fortsätter att jobba vidare med en match i taget, avslutar Uffe Jansson.

Tack vare segern ligger Kvarnby IK i delad serieledning med Vellinge FF när samtliga lag i serien har spelat fyra omgångar. Segern mot Saba Palestina KIF/Liria IF innebar inte bara fjärde raka segern i seriespelet utan var också tionde raka tre poängaren inräknat med träningsmatcher, DM och seriematcher. På lördag tar KIK emot tredjeplacerade Lunds BoIS som tillsammans med Vellinge och Kvarnby är det enda laget som ännu inte har förlorat i division 5 Sydvästra 2022.