Matchnummer: 130155012
Samling:11:30
Malmö IK - Kvarnby IK 0-1
2022-04-19 10:26

Kvarnby IK vann även bortapremiären utav årets seriespel när laget besegrade Malmö IK med 0-1 på Kroksbäck IP under långfredagen. Segern innebar tredje vinsten av tre möjliga inom loppet av endast sex dagar.

Seger i seriepremiären hemma mot Teknologkårens IF LTH förra söndagen, seger och avancemang i DM-slutspelet mot Svedala IF i onsdags och ny seger i serien när första bortamatchen spelades under långfredagen mot Malmö IK. Segrarna innebär att Kvarnby IK nu har åtta raka tre poängare med träningsmatcher, DM och seriespel inräknat.

Det var en jämn och tät match mellan två lag som inlett årets seriespel med varsin 3-0 seger. Under inledningen av matchen var det direkt Kvarnby IK som tog kommandot genom ett framgångsrikt presspel där laget även lyckades vaska fram ett par skapliga målchanser. Hemmalaget växte dock in i matchen efterhand och visade stundtals prov på att hemmalaget inte är en ”vanlig” nykomling som endast tänker hålla sig kvar i serien utan nog gärna vill vara med och slåss i toppen av tabellen.

-Malmö IK är helt klart ett bra lag med många individuellt skickliga spelare som skapade en del problem för oss med ett par heta chanser i den första halvleken, säger Ludvig Nilsson tränare Kvarnby IK som dock var tydlig med att det oavgjorda 0-0 resultatet i halvtid var fullt rättvist.

Till den andra halvleken var det hemmalaget som startade bäst. KIK blev en aning passiva och något nonchalanta i sitt spel där det fina passningsspelet som publiken blivit bortskämda med under försäsongen aldrig riktigt kom igång.

-Vi når inte upp till den nivån vi vill och får inte riktigt igång det passningsspelet som vi strävar efter under den andra halvleken, säger Ludvig Nilsson.

Trots detta visade Kvarnby IK prov på styrka och vinnarmentalitet när laget med drygt 15 minuter kvar av matchen lyckades ta ledningen med 0-1 genom Oliver Fredriksson som forcerade in ledningsmålet efter frispark. Kvarnbys ledningsmål med knappa kvarten kvar att spela innebar att sluttampen av matchen blev en stenhård kamp för att hålla tätt och hålla ut.

-Malmö IK försökte verkligen gå för en kvittering under den sista kvarten med många bollar som slogs in i straffområdet. Det kändes dock tryggt hela vägen in till slutsginalen för vår del, inte minst tack vare Kevins säkra målvaktsingripande och lugn där han kommer ut och plockar ner nästintill varenda boll som kommer in i straffområdet, säger Ludvig Nilsson och fortsätter:

-När vi summerar säsongen så kommer det här förmodligen inte vara den finaste segern men jag är säker på att det kommer att vara en av de skönaste.

Oliver Fredrikssons mål i den 77:e matchminuten blev matchens enda och KIK kunde därmed gå segrande ur en tung och svår bortamatch, tillika årets första match på naturgräs.

-Efter tre matcher och lika många vinster på sex dagar måste vi ge en eloge till grabbarna som verkligen krigar till sig tre poäng. Det är ett styrkebesked att ta med sig en vinst hem när vi inte når den nivån vi eftersträvar i vårt spel, avslutar Ludvig Nilsson.