Serie:Malmömästerskapen 2022   Tabell >>
Samling:11:30, Kroksbäcks IP
MM: NK Croatia - Kvarnby IK 3-2
2022-02-08 12:27

Trots att Kvarnby IK hämtade upp 2-0 till 2-2 blev det en ny förlust i MM när NK Croatia tillslut drog det längsta strået med avgörande mål fram till 3-2 i slutminuterna.

I förra veckan inleddes 2022 års matchspel när Kvarnby IK gick in i den första gruppspelsomgången av årets Malmömästerskap. Seriekonkurrenten Bosnien Hercegovinas SK stod för motståndet då och vann efter att ha vänt på matchen i den andra halvleken med 2-1. Precis som senast var det på nytt en blivande seriekonkurrent som stod för motståndet när den andra gruppspelsomgången av MM 2022 skulle spelas. NK Croatia tog emot Kvarnby IK på Kroksbäcks IP där hemmalaget inledde piggt.

Redan efter blott sex minuter stod det 1-0 på resultattavlan vilket drygt en halvtimme senare också skulle utökas till 2-0. Matchen var en bra och välspelad historia med två jämna lag på planen. Strax innan halvtidsvilan kom så reduceringen för KIK när Pontus Andersson hittade rätt med årets första mål.

Under den andra halvleken skulle spelet fortsatt vara en kamp mellan två duktiga lag. En dryg kvart in i den andra halvleken skulle matchen också bli helt utjämnad när Dijon Gurmani tryckte in kvitteringen till 2-2.

Det oavgjorda resultatet såg länge ut att stå sig matchen ut men hemmalaget skulle få det sista ordet när man i slutminuterna hittade rätt fram till sitt tredje mål för dagen fram till slutresultatet 3-2.

-Vi gör många bra saker i matchen men tar också några felaktiga beslut som leder till baklängesmål. Med tanke på att det endast var vår andra match för året så är vi nöjda med prestationen, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.