Matchnummer: 130155033
Samling:11:30
Lunds BoIS - Kvarnby IK 2-4
2021-10-26 12:54

Kvarnby IK bärgade tredje raka vinsten i seriespelet och tillika fjärde segern på fem matcher när Lunds BoIS bortabesegrades under lördagen på Gunnesbo Gård med 2-4.

Det var ett formstarkt Kvarnby IK som åkte till Lund för bortamatch mot seriefyran Lunds BoIS under lördagsförmiddagen. Förutom att laget jagade en ny seger i seriespelet och samtidigt ville få häng på bättre placeringar i tabellen fanns en revansch att utkräva från mötet på Bäckagård som Lundalaget vann med 1-3 trots spelövertag för KIK.

Kvarnby IK öppnade också matchen bra med ett flyt i spelet och ett stort självförtroende hos spelarna som byggts upp efter ett gäng fina insatser den senaste tiden. Ledningsmålet skulle dock dröja något innan Edijon Maliqi hittade nätmaskorna fram till 0-1 i den 28:e matchminuten. Bara sex minuter senare fick KIK utdelning på nytt när Pontus Andersson sprintade sig loss från kanten efter framspelning från Arnes Mujanic fram till 0-2.

Ledningen med två bollar stod sig halvleken ut och även om spelet kanske inte varit lika extremt överlägset som helgen innan mot Furulunds IK så såg allt relativt tryggt ut och KIK hade kontroll på matchen.

Till den andra halvleken skulle dock hemmalaget spela upp sig ordentligt. Det unga Kvarnbylaget var inte helt skärpta hela tiden och när Lunds BoIS reducering kom med lite mer än 30 minuter såg det ut att kunna bli viss nerv i matchen.

-Vi gör det helt klart bra många stunder men samtidigt klarar vi inte av att vara helt skärpta över 90 minuter och det förekommer lite för många sekvenser under matchen där en viss nonchalans smyger sig på hos spelarna. Framförallt vid vår 0-2 ledning och även senare i matchen vilket vi behöver slipa bort, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Kort efter Lunds BoIS reducering kunde KIK ge en snabb replik när Oliver Hvarvenius lyckades göra 1-3 när klockan tickat upp på 61 spelade minuter. Ett moraliskt viktigt mål för KIK och en knäck för motståndarna.

Trots flera målchanser från hemmalaget var det KIK som var mest effektiva framför mål. Med 13 minuter kvar av ordinarie matchtid kunde Edijon göra sitt andra mål för dagen när han satte dit 1-4. Matchen borde här ha varit helt punkterad men istället inföll sig en viss nonchalans igen hos KIK spelarna vilket resulterade i att hemmalaget återigen kunde reducera – 2-4 i den 81:a minuten.

Fler än två mål skulle inte Kvarnby släppa till och KIK behövde inte heller göra fler mål än sina fyra för att inkassera sin tredje raka seger i seriespelet.

-Det är skönt och även en styrka att vi kan göra fyra mål men samtidigt vill jag att vi också att vi släpper in färre mål för att inte bjuda in motståndarna i matchen, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Segern innebar den fjärde vinsten på de fem senaste matcherna vilket tyder på att är dels inne i en bra period och dels har något väldigt bra på gång. Emellanåt spelar vi lite för svårt vilket gör att det skapas en onödig nerv i matchen enda till slutet men totalt sett är vi nöjda med vinsten.

Tack vare segern klättrade KIK upp två pinnhåll i tabellen och placerar sig nu på en sjätteplats. Tre raka segrar är förövrigt första gången herrarna i Kvarnby IK tar i seriesammanhang sedan hösten 2015 i Division 2 Södra Götaland när Lindsdals IF, IFK Hässleholm och Nosaby IF besegrades i tur och ordning kring månadsskiftet september-oktober. Det året slutade KIK på en tredjeplats i tabellen vilket nu årets upplaga har vittring på att tangera i Division 5 Sydvästra.