Matchnummer: 130155026
Samling:12:30
Kvarnby IK - Furulunds IK 2-1
2021-10-19 19:47

Kvarnby IK hemmabesegrade Furulunds IK med 2-1 och tog därmed andra raka segern i seriespelet. Segern innebär också att laget tog ett stort kliv närmre säkrat division 5 kontrakt 2022 och samtidigt hakade man på tåget i kampen om tredjeplatsen i den jämna tabellen.

Det var på förhand en viktig match för både Kvarnby IK och gästande Furulunds IK i jakten om att säkra nytt division 5 kontrakt inför 2022. KIK låg inför matchen på en åttonde plats i tabellen med åtta poäng ner till Furulund som parkerade precis ovanför nedflyttningsstrecket på plats tio.

Kvarnby IK kom till matchen med tre fina insatser och sex poäng på sina tre senaste matcher i ryggen vilket gett gruppen gott om självförtroende. Ett självförtroende som speglade av sig på matchbilden där hemmalaget inledde klart bäst och dominerade tillställningen totalt under matchens första 45 minuter. Spelet flöt på fantastiskt fint och bollinnehavet var klar övervikt för KIK.

-Första halvlek är fullständigt briljant från vår sida med total dominans och ledning med 2-0, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och syftade på hemmamålen inprickade av Alexander Käck och Oliver Hvarvenius.

-Under pausvilan vet jag inte om jag berömde spelarna för mycket för den fina första halvleken men i den andra halvleken kommer vi ut som ett helt annat lag och mer eller mindre ställer ut skorna.

Den totala scenförändringen gjorde att publiken fick bevittna två vitt skilda halvlekar där den första var en fröjd för alla Kvarnbysupportrar att skåda medan den andra blev 45 minuter av krampaktig fotboll och nervositet från åskådarhåll. KIK lämnade över initiativ och taktpinne helt och hållet vilket gästerna inte var sena med att plocka upp.

Oliver Hvarvenius 2-0 från den 34:e matchminuten stod sig fram till att det återstod 27 minuter av ordinarie speltid då Furulunds IK fick utdelning och lyckades reducera fram till 2-1. Gästerna skapade även målchanser för att åstadkomma en kvittering men fler mål skulle det inte bli åt något håll på Bäckagård under lördagen. Kvarnby IK höll undan och tog därmed för första gången i år två raka segrar i seriespelet.

-Efter den imponerande första halvleken som vi stod för känns det konstigt att säga att vi faktiskt kom undan med andan i halsen med tanke på hur den andra halvleken utvecklade sig. Vi är klart sämre efter pausvilan samtidigt som Furulund också växer som lag, säger Uffe Jansson och avslutar:

-I slutändan är vi såklart nöjda med tre sköna poäng även om det är onödigt att vi bjöd in motståndarna så enkelt i matchen.

Tack vare segern lämnade KIK en lucka på elva poäng ner till fel sida om nedflyttningsstrecket samtidigt som man hakade på i striden om tredjeplatsen i tabellen bakom ettan och tvåan - Lunds SK och NK Croatia. Mittenskiktet av tabellen är ett riktigt getingbo där det mellan Bosnien Hercegovinas SK på tredje plats och Kvarnby IK på åttonde plats endast skiljer fyra poäng.