Matchnummer: 130155019
Samling:12:30
Kvarnby IK - Lunds SK 2-0
2021-10-11 16:22

Kvarnby IK blev första lag att besegra serieledande Lunds SK i årets seriespel när man vann hemmamatchen fullt rättvist med 2-0.

KIK hade två fina insatser med sig i bagaget inför lördagens hemmamatch mot serieledande Lunds SK. Krossen borta mot Teknologkårens IF LTH för två veckor sedan med hela 1-5 samt den snöpliga 0-1 förlusten med det sena machavgörandet förra helgen hemma mot serietvåan NK Croatia var prestationer och matcher som Kvarnby IK kunnat bygga vidare på under de senaste träningarna. Efter en fin träningsvecka och med gott självförtroende om att man skulle kunna bli första laget i årets seriespel att besegra Lunds SK klev KIK ut till hemmamatchen med ett resolut initiativtagande.

Drygt 18 minuter in i matchen kom så också utdelningen för Kvarnby IK när laget tog ledningen genom Pontus Andersson. Ledningsmålet stod sig halvleken ut och KIK stod upp mycket bra mot serieledarna. Sett till matchbilden över hela 90 minuter var det ingen på Bäckagård som kunde peka ut att det inför matchen skiljde 22 poäng lagen emellan.

-Första halvlek precis som den andra halvleken är mycket bra från vår sida. Vi har ett kompakt lag utan boll när vi försvarar oss och spelar med ett stort mod i anfallsspelet med ett stort bollinnehav matchen igenom, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Redan två minuter in i den andra halvleken hittade Kvarnby IK återigen rätt bakom gästernas målvakt när Arnes Mujanic kunde utöka ledningen till 2-0. Detta var Kvarnbys match och trots att bortalaget försökte och gav allt för att få till en reducering skulle KIK hålla tätt. Slutresultatet skrevs till 2-0 och Kvarnby IK blev därmed årets första lag att besegra Lunds SK.

-Dagens match är en utav de mest fulländade insatserna någonsin totalt sett med mig som tränare och då har jag ändå varit tränare i 20 år, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Vi pratade hela veckan innan matchen om att vi ville bli först med att besegra LSK och det blev vi också. Jag är mycket nöjd med vår insats och all cred till samtliga spelare och hela laget för denna fantastiska insats. De kliv som vi hela tiden tar är enormt kul att vara med om och vi växer för varje vecka.