Matchnummer: 130155126
Samling:14:00
Teknologkårens IF LTH - Kvarnby IK 1-5
2021-09-28 16:06

Efter sju raka matcher utan seger kom äntligen säsongens fjärde seger för Kvarnby IK när laget krossade Teknologkårens IF LTH borta med 1-5 efter samtliga mål av spelare födda på 2000-talet.

Kvarnby IK fick en smakstart på lördagens bortamatch mot Teknologkårens IF LTH och redan i den tredje minuten gjorde Oliver Hvarvenius 0-1 till KIK. Ledningsmålet var frukten av en pigg matchinledning som skulle hålla i sig hela halvleken ut. Efter ledningsmålet skulle det bara dröja 13 minuter innan kapten Noa Sällberg kunde utöka Kvarnbys ledning. Av bara farten kom också matchens tredje mål fram till 0-3 när Edijon Maliqi hittade rätt och då hade inte ens 20 minuter av matchen hunnit spelas.

-Vi fick en tidig utdelning med mål redan i den tredje minuten genom Oliver och sen rullar både spel och målskytte på fantastiskt fint hela vägen fram till pausvilan. I paus leder vi med 0-4 efter en sammantaget fin halvlek där alla är ”påkopplade”, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Kvarnbys fjärde mål i den 42:a matchminuten var återigen Noa Sällberg som hittade rätt med.

Med 0-4 med sig i ryggen och ett motståndarlag som aldrig riktigt gick för en snabb reducering för att blåsa nytt liv i matchen blev andra halvlek en ganska bekväm resa för Kvarnby IK. Istället för forcering från Teknologkårens IF LTH kunde Kvarnby IK släcka allt hopp i den 67:e minuten när Martin Simonsson, dagen äldsta Kvarnbymålskytt med sina 19 år, gjorde 0-5.

Med sju minuter kvar att spela reducerade hemmalaget till 1-5 vilket också blev slutresultatet.

-Jag är mycket nöjd med hur vi kunde kontrollera matchen med ett fint passningsspel och stort bollinnehav. Vi var fullt fokuserade hela matchen, fick visa upp vår höga högstanivå och fick dessutom fantastiskt fin utdelning på våra lägen, säger Uffe Jansson.

Efter segern i höstpremiären för Kvarnby IK mot Saba Palestina har laget varit oerhört svårbesegrade men samtidigt också haft svårt att vinna och avgöra de jämna tillställningarna. På de efterföljande sju matcherna mellan segrarna mot Saba Palestina och Teknologkårens IF spelade Kvarnby IK fem oavgjorda matcher och förlorade två.

Härnäst väntar tre raka hemmamatcher mot toppduon NK Croatia och Lunds SK följt av Furulunds IK.