Matchnummer: 130155120
Samling:11:30
Turkisk Center FF - Kvarnby IK 4-3
2021-09-21 15:58

Trots en flygande start på matchen och vändning i andra halvlek efter att hemmalaget kommit ikapp så var det ett pånyttfött Turkisk Center FF som tillslut gick segrande ur matchen och fick med sig alla tre poäng hem.

Redan efter fyra minuter stod det 0-1 på resultattavlan efter att Edijon Maliqi gett Kvarnby IK ledningen. En flygande start på matchen och bästa tänkbara öppning för KIK. Gästande Kvarnby IK fortsatte härefter att skapa målchanser och hade bud på fler mål men istället för nätrassel så blev istället avsluten för dåliga eller sista passningen en för mycket.

Med nio minuter kvar av den första halvleken kom istället kvitteringen från Turkisk Center genom den fd. Kvarnbyspelaren Samir Zadran. Hemmalaget hade här börjat äta sig in i matchen samtidigt som KIK tyvärr inte riktigt tog jobbet i alla lägen när man tappat bollen offensivt. Kvitteringen skulle dock inte vara det enda målet som hemmalaget skulle göra under den första halvleken. Bara fem minuter efter kvitteringen kom också ledningsmålet för Turkisk Center fram till 2-1.

-Efter vårt ledningsmål har vi bud på mer men därefter går vi sakta ner oss i både vilja att ta hemjobbet och vinna dueller ute på planen. Ledningsmålet kom kanske för snabbt och detta i kombination med Turkisk Centers tabelläge gjorde nog att en del spelare tog uppgiften lite för enkelt, säger Uffe Jansson huvudtränare i Kvarnby IK och fortsätter:

-Ändå var jag noga med att poängtera att det Turkisk Center som för bara några veckor sedan förlorade stort mot Lunds FF inte alls är samma lag nu efter att ha fått in ett par erfarna spelare med meriter högre uppifrån den senaste tiden som höjt laget ordentligt.

Underläget efter den första halvleken skulle ganska snabbt vändas i den andra halvleken. Kvarnby IK inledde halvlek två bra och i den 55:e matchminuten kvitterade Alexander Käck till 2-2. Ångan var uppe hos gästande Kvarnby IK och bara åtta minuter senare stod det 2-3 till KIK efter mål av Pontus Andersson.

Ledningen skulle dock inte stå sig särskilt länge och Turkisk Center skulle återfå ny energi i matchen. Med 23 minuter kvar av matchen var återigen Kvarnbybekanta Samir Zadran framme och gjorde mål mot sin tidigare klubb till kvitteringen 3-3. Målkalaset på Oxie IP var ännu inte över och två minuter efter kvitteringen gjorde hemmalaget sitt fjärde mål för dagen fram till 4-3 vilket också blev slutresultatet.

-En väldigt svängig match där vi sitter i förarsätet både vid 0-1 och 2-3 och där vi nog borde kunnat visa mer vilja för varann för att ta hem tre poäng. Det blir helt klart en tuff match som med matchens utgång kunde slutat hur som helst men där vi tyvärr blir straffade i andra halvlek med två nickmål som baklängesmål inom loppet av fyra minuter, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK besviket.

-Vi får helt enkelt kavla upp ärmarna och bli lite mer cyniska i fortsättningen. Att motståndarna efter matchen hyllar oss för att spela fin fotboll spelar ingen roll när vi inte får med oss några poäng.