Matchnummer: 130155106
Samling:11:30
Bosnien Hercegovinas SK - Kvarnby IK 3-3
2021-09-08 13:40

Mardrömsstart med baklängesmål redan efter två minuter och vändning två gånger om men matchen borta mot Bosnien Hercegovinas SK slutade tillslut oavgjort 3-3.

Matchen var blott två minuter gammal och hade precis gått igång när hemmalaget hittade nätmaskorna och tog ledningen med 1-0. En mardrömsstart för Kvarnby IK som dock skulle repa mod ganska omgående. Rättare sagt tre minuter efter Bosnas ledningsmål lyckades KIK kvittera genom Oliver Hvarvenius. Tio minuter senare gjorde samma Hvarvenius också 1-2 till Kvarnby IK och vändning nummer ett var därmed ett faktum.

-Matchens första halvtimme tycker jag var väldigt jämn med flera chanser åt båda hållen att göra mål. Tyvärr får vår del kvitterar Bosna till 2-2 efter 24 minuter vilket kändes lite onödigt, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Ett par minuter efter kvitteringsmålet från hemmalaget åkte Bosnien Hercegovinas SK på en målchansutvisning och direkt rött kort som följd. Utvisningen gav KIK luft under vingarna och under första halvlekens sista 15 minuter skapade laget 3-4 öppna lägen att åter ta ledningen men det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken inleddes också precis som den första slutade med bra tryck från Kvarnby IK och flera målchanser som skapades. Tio minuter in i halvleken kom tillslut ledningsmål nummer två för KIK när Pontus Andersson gjorde mål.

-Känslan efter Pontus ledningsmål i den 55:e minuten var definitivt att detta nu var vår match att vinna och att vi skulle punktera och avgöra matchen, säger Uffe Jansson.

Känslan som Uffe Jansson hade skulle dock stanna av ganska abrupt när tvåmålsskytten Oliver Hvarvenius med drygt 25 minuter kvar fick syna det röda kortet. En ganska hård utvisning men tyvärr en utvisning och utjämning av antalet spelare på plan som gjorde att hemmalaget återigen kunde ta sig in i matchen. Bosnien Hercegovinas SK fick energi och lyckades med 20 minuter kvar kvittera Kvarnbys ledning till 3-3. Efter kvitteringsmålet har båda lagen lägen att avgöra tillställningen men inget av lagen förmår att hitta nätet för fjärde gången och matchen slutar 3-3.

-Totalt sett var det en ganska svängig match med flera målchanser åt båda hållen men jag tycker ändå att vi ska kunna knyta ihop säcken med en man mer innan vi också är nere på tio man. Vi skapar helt klart tillräckligt med lägen för att vinna matchen men det saknas lite här och där. När vi därtill släpper in något mål lite för enkelt mot deras duktiga forwards blir det såklart tufft att vinna, säger Uffe Jansson som nu blickar fram emot hemmamatchen mot Barrikaden och jakten på tre poäng.