Matchnummer: 130155085
Samling:17:00
Lunds SK - Kvarnby IK 2-2
2021-09-01 17:14

Kvarnby IK fick välförtjänt med sig en poäng hem från den tuffa bortamatchen mot ännu obesegrade serieledarna Lunds SK under tisdagen. Matchen slutade 2-2 efter dubbla mål av Edijon Maliqi.

Förlusten senast hemma mot Lunds BoIS sved ordentligt för såväl spelare som ledare i Kvarnby IK. Laget skapade mängder med målchanser mot ett försvarsinriktat Lunds BoIS men den effektivitet som gästerna hade saknade Kvarnby IK i lördags. Matchen mot Lunds SK under tisdagen kom därför lägligt med möjlighet att skaka av sig förlustsvedan och ta nya tag mot tre poäng.

Matchen var inledningsvis jämn men efter tolv minuter lyckades hemmalaget ta ledningen med 1-0. Repliken från Kvarnby IK skulle dock inte dröja länge och bara två minuter efter ledningsmålet kvitterade Kvarnby IK:s notoriska målgörare Edijon Maliqi. Kvitteringsmålet från Edijon stod sig halvleken ut och 1-1 stod det på resultattavlan efter matchens första 45 minuter.

Kvarnby IK slet och jobbade hårt för varandra matchen igenom och visade upp en nivå som är något att sträva efter fler gånger under avslutningen av säsongen. I den 63:e minuten skulle dock hemmalaget ta ledningen på nytt när den fd. Kvarnbyspelaren Anthony Svenning hittade nätmaskorna bakom Vidar Egly i bortamålet fram till 2-1.

Lunds SK:s ledningsmål såg länge ut att bli matchavgörande och många trodde nog att hemmalaget skulle ta sin tionde raka vinst i serien när matchklockan var på väg att ticka ut. Kvarnby ville dock annorlunda och hade inte kommit till Smörlyckan bara för att göra en stark arbetsinsats och prestation utan ville också ha med sig minst en poäng hem.

Det tryck som KIK lyckades etablera mot slutet av matchen ledde tillslut också fram till en tilldömd straff med endast ett par minuter kvar att spela. Trots straffmissen senast mot Lunds BoIS tvekade inte Edijon för en sekund utan stegade upp med en självklarhet och tryckte in sitt andra mål för dagen och tillika kvitteringen till 2-2. Målet i den 89:e minuten blev matchens sista och KIK fick därmed med sig en poäng hem till Bäckagård samtidigt som man blev första laget i år att plocka poäng utav Behrang Safari och hans Lunds SK.

-Vi gör en fantastiskt stark insats och kämpar stenhårt för varandra. Oerhört skönt dessutom att vi lyckas forcera in ett kvitteringsmål i slutet och lyckas få till en rättvis kvittering. Insatser som dessa och sena poänggivande mål som det här kommer stärka vårt unga lag inför kommande matcher och nästa år, summerar Uffe Janson huvudtränare Kvarnby IK.