Matchnummer: 130155099
Samling:12:30
Kvarnby IK - Lunds BoIS 1-3
2021-08-30 18:35

Gästande Lunds BoIS gjorde mål på sina målchanser medan Kvarnby IK brände alldeles för många. Då är det också svårt att vinna fotbollsmatcher och slutresultatet skrevs tillslut till bortaseger 1-3.

Trots en inledning på matchen som tillhörde Kvarnby IK var det gästande Lunds BoIS som tog ledningen i lördagens match efter drygt 15 minuter när bortalaget satte dit en straff till 0-1. Bortaledningen skulle stå sig till första halvleks sista sekunder då Oliver Hvarvenius kunde kvittera till 1-1 och gav också KIK ett bra resultat att ta med sig in till halvtidsvilan.

Kvitteringen i den första halvlekens sista sekunder gav Kvarnby IK medvind inledningsvis i den andra halvleken. Målchanser skapades och KIK blev dessutom tilldelade en straff som dock tyvärr brändes.

-Spelmässigt tycker jag att vi gör en bra match mot ett väldigt försvarsinriktat motstånd som ställde upp med en 5-4-1 uppställning. Rakt igenom hela matchen skapar vi också tillräckligt med målchanser för att vinna matchen men vi är tyvärr inte tillräckligt skarpa den sista tredjedelen, säger en besviken Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Efter Kvarnbys straffmiss var det istället Lunds BoIS som kunde hitta nätmaskorna. Ledningsmålet kom i den 69:e minuten och när 1-3 trillade in med bara åtta minuter kvar blev det alldeles för jobbigt för Kvarnby IK att komma ikapp.

-Jag är väldigt besviken på resultatet och förlusten med tanke på hur spelet såg ut. Vi missar alldeles för många målchanser och förutom straffmissen har vi också två ribbträffar som borde resulterat i mål, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Lunds BoIS gör det dom vill göra bra och är betydligt mer effektiva i sina avslut än vad vi är vilket fäller avgörande. Effektiviteten måste upp, det är så vi vinner fler fotbollsmatcher.

Redan imorgon är det dags för nya seriematch för Kvarnby IK när laget beger sig till Lund för bortamatch mot seriesuveränen och hittills obesegrade Lunds SK för en tuff batalj.