Matchnummer: 130155092
Samling:12:30
Furulunds IK - Kvarnby IK 1-1
2021-08-23 13:56

Tredje matchen i rad utan förlust för Kvarnby IK men tyvärr bara ett poäng med hem från bortamatchen mot Furulunds IK.

Kvarnby IK är fortfarande obesegrade sedan höstsäsongen drog igång efter sommaruppehållet. Efter det oavgjorda resultatet mot division 4 laget Tomelilla IF i genrepet har det därefter spelats ytterligare tre Kvarnbymatcher utan förlust. En seger och två kryss har det hittills blivit i seriespelet där de två senaste matcherna slutat oavgjort.

Mot Furulunds IK under söndagen var det hemmalaget som öppnade matchen klart bäst. Med sin tyngd både framåt och bakåt spelade Furulund helt och hållet efter sina kvaliteter och dominerade matchbilden den första kvarten. Härefter jämnade KIK ut spelet men ändå var det hemmalaget som tog ledningen strax innan halvtimmen var spelad efter ett misstag i bortalaget.

-Furulund är kompakta och starka med sin tyngd framåt och vi visste redan på förhand att de är täta bakåt. Laget har släppt in tredje minst mål i serien vilket tyder på att de är svårforcerade, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Efter underläge i halvtid kommer vi ut till den andra halvleken och är betydligt bättre.

Kvarnby IK tar också över taktpinnen i matchen och det dröjer inte mer än elva minuter in i den andra halvleken innan Pontus Andersson kvitterar till 1-1. KIK jagar sen ett segermål men närmre än en stolpträff kom aldrig bortalaget. Matchen slutar 1-1 och även om laget fortsatt är obesegrat efter att hösten drog igång så är det alltid tungt när de tre poängen inte får följa med hem.

-Surt att vi inte vinner men samtidigt positivt att vi har blivit mer stabila än vad vi var i våras. Jag måste också ge en stor eloge till A-lagsdebuterande Simon Borg, född 2004, som stod för en riktig kanoninsats. I gårdagens 16-mannatrupp var 11 utav 16 spelare födda på 2000-talet vilket är ett fint kvitto till vår ungdomsverksamhet och något att fortsätta bygga på, säger Uffe Jansson.