Samling:17:30
Saba Palestina KIF - Kvarnby IK 2-1
2021-07-04 15:11

Kvarnby IK föll i vårsäsongens sista match med uddamålet borta mot Saba Palestina KIF. Trots flera fina lägen och goda intentioner blev det noll poäng och en enorm besvikelse.

Redan efter drygt 90 sekunder kunde KIK fått en flygande start på matchen när man kom 3-mot-1 på offensiv planhalva. Aleksander Jovanovic valde att vara den som skulle ge Kvarnby ledningen och gick på avslut som dock inte skulle resultera i mål. En minut senare var Aleks framme igen och skapade en målchans men återigen skulle mål utebli när hemmamålvakten kunde avstyra.

Matchens första 20 minuter tillhör Kvarnby IK helt och hållet som spelar bra och har initiativet över matchen. Därefter faller laget in i en trygghet och blir mer och mer passiva. Lägen skapas fortsatt av gästande Kvarnby men laget fyller inte på med tillräckligt med spelare i boxen. Samtidigt försöker hemmalaget dra ner på tempot varje gång bollen ska sättas igång och väljer ofta att spela långa raka igångsättningar för att komma upp i banan.

-Efter den första halvleken känns det verkligen som om vi ska vinna denna matchen. Vi ska bara ha lite mer tålamod och fylla på bättre in i boxen, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Den andra halvleken börjar inte riktigt så som Kvarnby IK hade hoppats. Laget är inte riktigt på tå och känns inte riktigt så heta som man hade kunnat önska.

-Efter de första tio minuterna av den andra halvleken väljer vi att göra tre byten för att försöka väcka gruppen. Vi har i inledningen av halvleken svårt att behålla bollen på offensiv planhalva vilket gör att vårt anfallsspel inte kommer till rätta, säger Uffe Jansson.

Bytena till trots är det Saba Palesina som tar ledningen i matchen när klockan tickat upp på 66 minuter. Målet kommer till efter en hörna när en hemmaspelare ostört fått stå och nicka in ledningsmålet.

Repliken från Kvarnbys sida blev att lyfta fram fler spelare för att kunna åstadkomma en kvittering. Målchanser skapas och hemmamålvakten svarar för mängder av räddningar. Bland annat bränner KIK en straff och laget har också en indirekt frispark som inte resulterar i mål. När Noa Sällberg får en tå på en boll efter en hörna som hårfint smiter över ribban vid öppet mål känns det verkligen som om bollen inte kan gå in i hemmamålet.

I takt med att Kvarnby pressar på mer och mer för ett kvitteringsmål och lyfter fram fler och fler spelare för att kom ikapp skapas också ytor för motståndarna att ta sig fram på via omställningar. Som alltid när det pressande laget jagar mål men inte lyckas få in bollen så går istället motståndarna upp och gör mål. I den 88:e minuten lyckas Saba Palestina utnyttja en omställning och sätter 2-0.

Att Noa tillslut får in en boll bakom motståndarnas målvakt skulle visa sig vara lönlöst. 2-1 reduceringen kom för sent och direkt efter avspark blåser domaren av matchen.

-Att avsluta vårsäsongen med en förlust och göra det på det här sättet är en stor besvikelse. Vi måste bli jämnare i våra prestationer och inte få de här svackorna som vi har under matcherna. Vi måste helt enkelt höja vår lägstanivå inför hösten, säger Uffe Jansson och avslutar:

-Nu väntar tre veckors ledighet innan vi kör igång med sex träningspass och två träningsmatcher inför seriestarten till hösten.