Herr

Inför vårsäsongens sista match: Saba Palestina KIF - Kvarnby IK
2021-07-02 09:50

Den rekordkorta vårsäsongen avslutas med en bortamatch mot Saba Palestina KIF. Vid vinst under fredagskvällen blandar sig KIK in i toppstriden inför hösten på allvar.

Fyra matcher har hittills spelats i årets Division 5 Sydvästra med två segrar och två förluster i bagaget. Senaste matchen spelades helgen innan midsommar och slutade med en otroligt snöplig 0-1 förlust hemma mot Malmökonkurrenten Heleneholms SK efter att Kvarnby IK spelat med en man mindre i strax över 70 minuter men ändå varit det lag som skapat flest målchanser och haft mest bollinnehav.

-Tyvärr var inte marginalerna med oss mot Heleneholm i den senaste matchen. En mycket tveksam utvisning och ett mycket tveksamt bortdömt mål i den första halvleken samt det faktum att vi var en man mindre i 70 minuter blev tillslut för jobbigt, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK och fortsätter:

-Prestationen och det jobb som hela laget la ner är dock något som jag är otroligt stolt över trots förlusten. Jag är helt säker på att vi som grupp växer av den här typen av matcher även om vi inte fick den poängskörd som vi hoppades på.

Fredagens hemmalag Saba Palestina KIF har precis som KIK inlett årets fyra första matcher med två segrar och två förluster. Klara förluster mot NK Croatia (0-4) i premiären och mot Lunds SK (7-2) senast men däremellan också segrar mot Lunds FF (2-0) samt borta mot Heleneholms SK med 2-3.

Kvällens match mot Saba Palestina KIF är vårsäsongens sista men redan i höstpremiären den 8 augusti är det samma Saba Palestina som står för motståndet.