Matchnummer: 130155075
Samling:17:30
Lunds FF - Kvarnby IK 2-5
2021-06-17 10:13

Kvarnby IK gästade Lunds FF under onsdagen och vann tillslut komfortabelt med klara 2-5 efter att både Oliver Hvarvenius och Edijon Maliqi blivit tvåmålsskyttar.

Gästande Kvarnby IK var laget som tog tag i taktpinnen från start på Smörlyckans IP. Ledningsmålet skulle också komma när Arnes Mujanic stod för en riktig delikatess när han knorrade in bollen i bortre krysset och gav KIK ledningen med 0-1 efter 23 spelade minuter. Trots bra spel från Kvarnby som växte ännu mer efter ledningsmålet lyckades hemmalaget vända på matchen under ett par olyckliga minuter – eller rättare sagt under en olycklig minut. Lunds FF lyckas i den 36:e minuten med konststycket att både kvittera och göra 2-1 inom loppet av dryga minuten.

-Egentligen tycker jag det känns bra från framförallt ledningsmålet och framåt. Såklart är den olycksaliga minut 36 undantaget och vi ska inte tappa ledningen på det sättet. Tack och lov lyckas vi komma tillbaka snabbt och vända på matchen till 3-2 innan pausvilan, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Vändningen innan pausvilan var också den inom loppet av dryga minuten. Två gånger om var det Oliver Hvarvenius som höll sig framme och skrev in sig i målprotokollet. Först kvitterade han Lunds FF:s ledning bara sex minuter efter hemmalagets ledningsmål och minuten senare gjorde Oliver också 2-3 när det endast återstod två minuter av matchens första 45 minuter.

Under den andra halvleken fick Kvarnby IK ännu större ytor att spela på och segern skulle aldrig bli hotad under matchens sista 45 minuter. Emellanåt blev KIK något för ivriga i sitt anfallsspel när man gärna ville gå framåt och slå den avgörande passningen för tidigt. Med drygt 25 minuter kvar skulle matchen punkteras helt och hållet när Edijon Maliqi två gånger om hittade nätmaskorna tätt inpå varandra och matchen var definitivt avgjord.

-Det ena utav Edijons mål var riktigt snyggt. Från uppspelet av Noa till Edijons eleganta touch på volley och in i den bortre delen av målet, berömmer Uffe Jansson.

Trots många byten både under halvtidsvilan och under den andra halvleken gick nivån inte ner hos Kvarnby IK vilket Uffe Jansson var väldigt nöjd med efter matchen.

-Vi visar med dagens seger att vi har en bred trupp vilket kommer behövas i ett tight spelschema. Jag är mest av allt nöjd med hur väl vi hanterar bytena i värmen utan att kvaliteten går ner. Det är tillsammans som ett lag man vinner matcher och det tycker jag verkligen vi visar mot Lunds FF, säger Uffe Jansson och avslutar:

-Segern var rättvis och jag tror hela laget håller med mig om att det var skönt med match mitt i veckan efter förlusten mot Croatia förra helgen för att studsa tillbaka snabbt och få tre poäng in på kontot.

På söndag väntar ny match för Kvarnby IK när Heleneholms SK kommer på besök på Bäckagård.