Matchnummer: 130155065
Samling:11:30
NK Croatia - Kvarnby IK 5-2
2021-06-13 13:04

Kvarnby IK åkte till Kroksbäck IP med en spolierad träningsvecka i bagaget efter ett positivt covid-19 provsvar i truppen i måndags förmiddag och tog sig an en utav seriefavoriterna NK Croatia. Matchen slutade med hemmaseger 5-2.

Segerglädjen efter premiärviktorian i söndags hemma mot Teknologkårens IF LTH förbyttes under måndags förmiddagen snabbt mot rynkade pannveck och vemod när ett positivt covid-19 provsvar meddelades. Hela träningsveckan ställdes därmed in med omedelbar verkan och Kvarnby IK var i kontakt med både Skånes FF och NK Croatia om att få matchen flyttad men utan gehör från motståndarna.

-Jag ville få matchen flyttad med tanke på den sportsliga orättvisa detta innebar när vi fått träningsveckan inställd pga covid men Croatia sa nej med hänvisning till det tighta spelschemat och därmed var det bara för oss att acceptera och respektera, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Lördagens match startade väldigt intensivt med en inledande tiominutersperiod där Croatia trycker på men där Kvarnby IK lyckas förhindra ett tidigt baklängesmål. Plötsligt vaskar KIK fram ett par omställningar som kunde resulterat i mål men bortaledningen uteblev.

-Vi har under den första halvleken svårt att få stopp på Croatias spel bakom våra ytterbackar samtidigt som dom har övertaget centralt på mitten. Känslan är att vi konstant är en man mindre överallt och kommer inte riktigt åt hemmalaget, säger Uffe Jansson.

Fem olyckliga minuter mellan minut 28 och 33 punkterar mer eller mindre hela tillställningen när Kvarnby IK blandar slarv med många felbeslut där man bland annat har bollen i egen ägo innan man tappar boll och bara sekunder senare är bollen i egna nätmaskor.

-Det känns oerhört tufft att släppa in tre mål på så kort tid och då ska man även tillägga att Vidar dessutom räddar en straff som kunde betytt 4-0 innan paus, säger Uffe Jansson.

Kvarnby IK försöker vaska om i laget och få in mer energi i paus genom att göra hela fyra byten i uppställningen. Dessvärre hinner knappt den andra halvleken sätta sig innan Croatia på nytt lyckas göra mål när klockan tickat upp på 48 spelade minuter och KIK missbedömer en långboll som resulterar i 4-0. Trots ett svidande baklängesmål ger inte Kvarnby upp hoppet.

Reduceringen kommer med dryga 20 minuter kvar genom Edin Sazic och när Oliver Fredriksson sätter dit 4-2 i den 77:e minuten är känslan att det trots allt kan bli en nervig sista kvar. Sex minuter senare släcks dock hoppet helt när Kvarnbyfostrade och den tidigare KIK-målkungen Fabian Gustafsson visar att släkten är värst och sätter dit sitt tredje mål för dagen på en tveksamt dömd straff.

-Jag är besviken på mig själv idag som inte hade rätt uppställning från start och att jag inte agerade mer vid 2-0. Såklart är det alltid lätt at vara efterklok men det känns som om vi borde kunnat göra mer idag, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Det har varit en konstig vecka med dessa förberdelser och inget jag önskar någon seriekonkurrent. Jag är dock stolt över hur vår grupp har hanterat en vecka utan träning och förberedelser samt att vi som förening tydligt agerat och följt de direktiv och rekommendationer som finns när smittan uppstår. Nu kan vi bara blicka framåt och förbereda oss för ny match redan på onsdag borta mot Lunds FF.

Noterbart hos hemmalaget är att det förutom hattrickskytten och lagkaptenen Fabian Gustafsson fanns ytterligare fyra spelare, varav två uppväxta och fostrade i Kvarnby IK, hos NK Croatia. Ett litet kvitto i mörkret av en förlust för Kvarnby IK:s stora ungdomsverksamhet.