Herr

Inför NK Croatia - Kvarnby IK
2021-06-11 17:28

Efter segern mot Teknologkårens IF LTH i seriepremiären fortsätter jakten på tre nya poäng mot NK Croatia på Kroksbäck IP.

Det blev seger direkt i premiären för Kvarnby IK när laget i söndags hemmabesegrade Lundalaget Teknologkårens IF LTH. KIK fick en lysande start på seriepremiären när Arnes Mujanic redan efter tre minuters spel gjorde 1-0 till hemmalaget.

-Kanske fick vi till och med en lite för bra start eftersom Teknologkåren kunde jobba sig in i matchen efter vårt ledningsmål. Dom var stora och starka men våra unga spelare höll ut till pausvilan vilket kändes riktigt bra, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Drygt 15 minuter in i den andra halvleken hade KIK gjort både 2 och 3-0 vilket blev avgörande. Att gästerna reducerade skulle aldrig sätta några käppar i hjulet för Kvarnby som istället kunde göra sitt fjärde mål för dagen och vinna seriepremiären med 4-1.

Veckan som varit därefter har varit en väldigt annorlunda sådan som hör tiden till där samhället befinner sig just nu. Under måndagen insjuknade en spelare i Kvarnby IK med ett positivt provsvar för covid-19 och därmed ställdes hela veckans träningar in för Kvarnbys herrar. Ett tungt bakslag och inte alls de förberedelser som tränare Uffe Jansson och laget hade hoppats på. Möjligheten att flytta lördagens seriematch fick också tyvärr ett nekande svar av Croatia pga. brist på möjliga speldatum.

-Vad ska man säga egentligen? Äntligen har vi fått börja spela matcher igen och så händer det här. Även om det såklart tog emot var det givet att vi var tvungna att ställa in veckans träningar. Sån tur är har ingen annan spelare eller ledare i truppen insjuknat och därför blir det också match imorgon, säger Uffe Jansson och fortsätter:

-Jag har bett spelarna hålla igång individuellt under veckan men givetvis hade vi hellre tränat tillsammans på fotbollsplanen för att förbereda oss på bästa sätt.

Lördagens motståndare NK Croatia vann precis som Kvarnby IK sin seriepremiär och motsvarade därmed förvätningarna kring favoritskapet i serien när man bortabesegrade Saba Palestina med 0-4. Två mål i vardera halvlek och två av målskyttarna med förflutet i Kvarnby IK. I Croatia återfinns ytterligare hela fem spelare med Kvarnbyförflutet och inför säsongen värvade man också in en comebackande Rade Prica med meriter från både landslaget och utlandsspel. En spännande drabbning är att vänta mot ett välspelande hemmalag.