Matchnummer: 130142127
Samling:11:45
Åkarps IF - Kvarnby IK 5-2
2020-10-06 13:55

Kvarnby IK åkte på ett tidigt underläge mot serieledande Åkarps IF och föll tillslut med 5-2 i årets sista seriematch.

Det var på förhand en betydelselös match för Kvarnby IK som efter hemmaförlusten mot KSF Kosova i den nästasista omgången redan var klara för degradering till Division 5. Hemmalaget Åkarps IF å sin sida hade allt att spela för och behövde minst ett poäng för att säkra seriesegern 2020. Åkarp inledde också starkt och kunde i den 18:e matchminuten ta ledningen med 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken kunde hemmalaget öka på ledningen bara tre minuter in men när Omar Mohammed Tawfiq lyckades reducera bara fem minuter senare på en magnifik frispark tändes ändå ett hopp hos KIK. Hoppet skulle dock släckas ganska omgående och när matchuret hade tickat på 15 minuter ytterligare hade Åkarp lyckats göra tre mål till och punkterat matchen.

Med kvarten kvar fick KIK in ett tröstmål signerat Bright Sado Ahmed men närmare än 5-2 kom aldrig Kvarnby IK som därmed checkade ut från Division 4 för den här gången.

-Med tanke på förutsättningarna och att vi faktiskt lyckades göra två mål på seriesegrarna som innan matchen endast hade släppt in tre mål på hela säsongen får vi vara ganska nöjda med prestationen, säger Ulf Jansson tränare Kvarnby IK.