Matchnummer: 130142113
Samling:12:45
Limhamns FF - Kvarnby IK 5-0
2020-09-14 09:21

Ödesmatchen i botten av tabellen slutade med förlust för Kvarnby IK på Limhamns IP.

Det blev en svettig inledning på matchen för Kvarnby IK som redan efter drygt 10 minuter låg under med 2-0 mot bottenkollegan Limhamns FF. En flygande start för hemmalaget och inte alls den starten på matchen som KIK hade hoppats på. Målen kom till på två fasta situationer inom loppet av sex minuter – 1-0 på straff och 2-0 efter hörna.

Resten av halvleken var helt jämn där Limhamn kunde ligga kontrollerat med sin ledning i bagaget och med ett Kvarnby som hade ett visst spelövertag utan att få kontakt via ett reduceringsmål. Närmast var Omar när han prickade stolpen en bit in i den första halvleken. Ett reduceringsmål där och matchen kunde fått ett helt annat förlopp.

-Vi spelade bra mellan straffområdena men kom inte in i offensivt straffområde tillräckligt ofta. Det är målen som räknas och då spelar det ingen roll hur nära vi än var, säger Richard Ohlqvist tränare Kvarnby IK.

Under halvtidsvilan var KIK, precis som många gånger förr, övertygade om att man var tillräckligt bra och tillräckligt bra med i matchen för att kunna vända på underläget till seger men innan klockan hade hunnit ticka upp på 50 spelade minuter kom en ny tidig kalldusch för Kvarnby. Efter ett rörigt byte av Kvarnby kunde en Limhamnsspelare springa sig fri från nästan halva plan och göra 3-0 till hemmalaget.

-Vi hann inte riktigt börja någon av halvlekarna förrän motståndaren gjorde mål. Egentligen hann vi inte komma in i denna väldigt viktiga match förrän underläget blev för stort, säger Richard Ohlqvist.

Kvarnby skulle förbli mållösa matchen igenom. Bortalaget hade ytterligare en stolpträff och ett missat friläge under den andra halvleken men målnollan förblev intakt. Istället för Kvarnbymål och reducering kunde LFF göra ytterligare två mål innan matchen var över. Hemmalaget kunde efter 3-0 målet krypa tillbaka och vänta på rätt läge för att utöka sin ledning.

-Matchen var väldigt jämn spelmässigt men väldigt ojämn målmässigt. Limhamn var mycket starkare än oss i de båda straffområdena och det blev vi väldigt varse om vilket också blev högst avgörande för matchen, säger Richard Ohlqvist.