Matchnummer: 130142107
Samling:12:45
Kvarnby IK - FC Trelleborg 2-9
2020-09-07 09:30

Kvarnby IK förlorade för fjärde matchen i rad när laget under lördagen föll blytungt hemma mot FC Trelleborg med ofattbara 2-9.

-Strax innan matchstart kom det en rejäl hagelskur vilket blev en konstig symbolik i matchen för det stod 0-3 redan efter knappt 15 minuters spel, säger Richard Ohlqvist huvudtränare Kvarnby IK.

Trots siffrorna var Kvarnby inte alls så utspelade som resultatet på resultattavlan visade. Spelet mellan straffområdena var ganska jämt och skillnaden mellan lagen var inte så stor som siffrorna tillslut visade. FC Trelleborg var dock ruggigt effektiva hela matchen igenom och framförallt gjorde bortalaget mål på ett par fasta situationer som blev avgörande. Vid ställningen 0-3 lyckades KIK reducera genom Sebastian Olsson och där och då kändes det som om Kvarnby skulle kunna få lite kontakt igen. Hoppet släcktes dock omgående när FC Trelleborg kunde göra 1-4 direkt efter avspark och innan halvleken var slut hade gästerna gjort ytterligare ett mål framåt.

I halvtid pratade KIK om att försöka gå ut och vinna den andra halvleken för att kunna ta med sig positiv energi till kommande matcher. Rent spelmässigt lyckades laget upprätthålla en ok nivå men målmässigt skulle det på nytt rinna ifrån med några mål för mycket precis som under halvlek nummer ett.

-Det är trots allt målen som räknas i fotboll oavsett bollinnehav och målchanser. Trelleborg fick jättefin utdelning, att göra nio mål i en fotbollsmatch är inte de enklaste men de var väldigt effektiva, säger Richard Ohlqvist.

FC Trelleborg skulle under den andra halvleken göra ytterligare fyra mål medan Kvarnby endast lyckades göra ett genom Alexander Manevski. Slutresultatet skrevs till 2-9 och årets största nederlag var där med ett faktum.

-Visst var Trelleborg värda sin seger men det var flera mål för stor. Samtidigt går inte ett sådant resultat att förklara bort. Statistiskt sett behöver ett lag skapa ca tolv chanser för att göra mål men Trelleborg gjorde nio mål på betydligt färre målchanser än så, säger Richard Ohlqvist och menade samtidigt på att FC Trelleborg var ett av de absolut bästa lagen KIK mött under säsongen och borde vara en aspirant till seriesegern om nu inte enkelserien gör så att FCT inte räcker hela vägen fram efter en knackig start.

-Nu måste vi slicka såren och verkligen förbereda oss inför helgens drabbning mot Limhamns FF. Allt fokus och energi måste kanaliseras rätt och på uppgiften som väntar till helgen, säger Richard Ohqlvist.